Berberdeki konuşmaya hapis cezası, tıraş muhabbetlerine yeni bir kriter getirirken, ‘suç mahalli’nin sahibi şaşkın. Anayasa Mahkemesi üyeleri aleyhine konuşurken berberdeki savcının şikâyetiyle hapis cezası alan gıda toptancısı Ahmet Akyüz ise tepkili: “Memleket gündemine ilişkin bir cümle konuştum diye beş yılım ipotek altına alındı. AİHM’ye gideceğim.”

Malatyalı gıda toptancısı Ahmet Akyüz, 31 Temmuz 2008 günü Antalya’da gittiği berberde televizyonda Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’nin kapatılmasıyla ilgili kararını izlerken, “11 şahıs, ülkenin ekonomik anlamda yakın geleceğini uçuruma atacaklardı, kıl payı kurtardık” dedi. Bu sırada tıraş olan Antalya Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir, Akyüz hakkında ‘Şerefsiz’ dediği iddiasıyla işlem yaptırdı ve dava açıldı.
Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 5 Mayıs’ta Ahmet Akyüz’ü 442 gün hapis cezasına çarptırdı ve bunu 8 bin 840 lira para cezasına çevirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.



“Gözaltında akli dengesi yerinde olmayan çıplak biriyle geceyi geçirmek zorunda kaldım” diyen Ahmet Akyüz karara tepkili:
“Üstüne bir de ceza aldım. Beş yıl ertelendi. Ülke gündemine ilişkin bir cümle ettim diye beş yılım ipotek altına alındı. Eğer düzeltilmezse AİHM’ye başvuracağım.”

Tartışmaya sahne olan Gülseven Erkek Kuaförü sahibi Ali İhsan Gülseven ise o anları söyle anlattı:
“Savcı Bey, kullandığı bir kelime nedeniyle Akyüz’den özür dilemesini istedi. ’Siz kimsiniz’ cevabını alınca da savcı olduğunu söyledi. Akyüz, ’Ben de Genelkurmay Başkanıyım’ deyince ipler koptu.”

Berber dükkânlarında her konunun konuşulduğunu belirten Gülseven, “Berberde çok hükümet yıkılır, kurulur. Zaman zaman cumhurbaşkanına, başbakana söverler. ’Nerede bu adalet?’ diye söylenirler. Her söveni içeri atarsak, dışarıda adam kalmaz” dedi.



Radikal