Serpil Selvi Yurtseverler Platformu adına okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi: “14 Mayıs’ta unutulmuş komutanımıza mektup kampanyasıyla, kumpası bir daha deşifre etmeyi amaçladık ve bunu başardık. Berna Dönmez yıllarca Hava Harp Okulu’nda Türk subay adaylarına Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi dersleri vermiştir. Bu derslerin daha etkili olabilmesi için kendini geliştirmeyi de ihmal etmemiş ve bu arada yüksek lisans yapmıştır. İşte bu düşüncesi, yani Türk subay adaylarına Atatürk’ü, onun ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet’in önemini ve bağımsızlığı çok iyi kavratabildiği için Balyoz kumpasının hedeflerinden birisi olmuştur. Bizler, Türk milleti adına başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, T.C. hükümetini, TBMM’yi, Siyasal Partilerimizi, Anayasa Mahkemesini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını ve tüm illerimizin Cumhuriyet Başsavcılarını, bu kumpaslarla ilgili görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Kumpaslara maruz kalan hepimizin ordusudur.”

CEZAEVİ YOLU BEKLEYEN TEK ERKEK BENİM 

Albay Berna Dönmez’in eşi Zeki Dönmez ise eşinin tek kadın tutuklu asker olduğunu belirterek, “İçerdekinin yolunu bekleyen tek erkek de benim herhalde. Berna 2010’da emekli oldu. İddianamede adı geçti ancak tutuksuz yargılandı. Kararla birlikte tutuklandı. 16 yıl hapse çarptırıldı. 21 aydır içeride. Adaletin yerini bulmasını ve tekrar özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

HUKUKA VE TÜRK MİLLETİNE İNANCIMI KAYBETMEDİM

Ergenekon davasından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün avukat kızı Zeynep Küçük, protestodan önce Albay Berna Dönmez’le görüşmek için cezaevine girdi. Berna Dönmez Zeynep Küçük aracılığıyla kapıda bekleyenlere şu mesajı gönderdi:

“Hukuka olan inancımı, Türk milletine olan güvenimi hiçbir zaman kaybetmedim. Bundan sonra da adaletin mutlaka tecelli edeceğine ve masumiyetimizin mutlaka ortaya çıkacağına eminim. Benimle gönül birliği içerisinde olan tüm Mustafa Kemal’in askerlerine selam gönderiyorum. Hep beraber bu karanlık günleri hep beraber aşacağız.”


Burcu PURTUL UÇAR/HÜRRİYET