Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Üst Birliği Başkan Yardımcılığı görevine de yürüten Karabulut, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin 30 Nisan’da canlı hayvan ve kasaplık et ithaline izin verdiğini hatırlattı.

Üreticilerden ve toplumun birçok kesiminden Hükümete çeşitli uyarılar yapıldığını ifade eden Karabulut, "Ancak başta Sayın Başbakan olmak üzere hükümet, bu uyarıları dikkate almadı" dedi.

Karabulut, hükümetin ithal ete izin vererek "besicilerin ölüm fermanını imzaladığını" öne sürerek, şunları kaydetti: "Et fiyatlarındaki artışın sebebi üretici değildir.

İhale yapılırken, ithal etin maliyetinin 13 lira olacağını, bu fiyata et vermeye hazır olduğumuzu söyledik. O halde nasıl olur da et fiyatlarındaki artıştan bizler sorumlu tutulabiliriz?

Et fiyatlarındaki artışın tek sorumlusu hükümettir. Yıllardır kaderine terk edilen tarım ve hayvancılık çökme noktasına getirilmiştir. İthal etle ilgili olarak birliğimiz son çare olarak yüce yargıya müracaat etme kararı almıştır. Bize kulak tıkayan hükümete inşallah yüce Türk adaleti gerekli yanıtı verecektir."

DAVA, PAZARTESİ AÇILACAK

Birliğin Avukatı Ahmet Gürol Şağban, 24 Mayıs Pazartesi günü et ithalatı kararının yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açacaklarını belirterek, "Danıştay’ın halkın sağlığını ilgilendiren bu konuda üreticinin yanında, adil bir karar vereceğine inanıyorum" diye konuştu.


Posta