Baba Hüseyin İzzet Öğüt oğlunun vefat haberini alır almaz cenazeyi almak üzere Gölcük’e gitmişti. Eskişehir Merkez Komutanı Hava Yarbay Aykut Hamzacebi ile askeri yetkililer dün öğle saatlerinde şehit Öğüt'ün anne ve babasının oturduğu Akcami Mahallesi Hacı Çakır Sokak'taki evine taziye ziyaretine geldi.    


 

Evin duvarlarındaki sıvalar çatlamıştı. Evin giriş kapısı sokak kaldırımının yaklaşık yarım metre altındaydı. Evin beton tavanının demirleri çıkmıştı. Evin camları ise macunla tutmadığı için naylonla kaplanmıştı. Öğüt ailesi yıllarca oğullarını Türkiye’ye faydalı bir asker olsun diye yetiştirmişti. Yıllarca dişlerinden tırnaklarından artırarak okuttukları oğulları bu ülke için şehit olmuştu.

Fakat onlar gururlu bir şekilde kendilerine 'Öğüt’lenenleri yerine getirmiş ve bu ülke için şehit olan bir asker yetiştirmişlerdi.

Şehit pilotun anne babası bu evde iki erkek bir kız çocuk büyüttü.

 

Yarbay Hamzacebi'nin evde anne Jale İlknur Öğüt ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunurken evin önünde de bir askeri ambulans hazır bekletildi. Yakınları, şehit astsubay Ömer Burak Öğüt'ün bugün Eskişehir'de toprağa verileceğini söyledi. Ömer Burak Öğüt evli ve iki çocuk babasıydı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit Öğüt'ün babası ve ağabeyini telefonla arayarak başsağlığı diledi.