İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt, sentetik uyuşturucu olan bonzai tehlikesine dikkat çekerek, kullanımının 11 yaşın altına düştüğüne dikkat çekti. Küçükkurt, bonzai ile mücadeleyi artırmak için seminer düzenleyeceklerini söyledi.

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, bonzai kullanımının 11 yaşın altına düştüğüne dikkat çekerek, "Son zamanlarda özellikle gençler arasında yaygınlaşmış olan ve hepimizi derin üzüntüye boğan bonzai kullanımı Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamalarına göre 11 yaşın altına düşmüştür. Geçtiğimiz yıllarda 15 yaşındaki gencin sigara içmesi bile çoğu kişi tarafından garipsenirken şimdi 9-10 yaslarındaki çocuklarımızın bu maddeyi kullanmakta olduğunu görmekteyiz. Diğer ülkelerde ilk okuldan başlayan bağımlılık eğitimi bizim ülkemizde maalesef yapılmamaktadır" dedi.

İZSİAD Başkanı Küçükkurt, bonzai bağımlılığının farkındalığını artırak ve mücadele edebilmek için seminer vereceklerini belirterek, "Bonzai, sadece bağımlılık yapmakla kalmıyor. Psikotik bozukluklara da neden oluyor ve çoğumuzun televizyonlarda izlediği, gazetelerde okuduğu üzere birçok gencimizin ölümüne de neden oluyor. Toplumdan her kesimin, hepimizin canını acıtabilecek olan bağımlılığın farkında olmalı ve toplum sağlığı açısından her birimiz elimizden geleni yapmalıyız. İZSİAD olarak önemli olan bu konu üzerinde seminerler düzenleyecek, aileleri ve gençlerimizi bilinçlendireceğiz" dedi. (dha)