Habertürk Gazetesi'nden Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul Kağıthane'de bir mağazaya giren K.B., 70 TL değerindeki montu alıp, ödeme yapmadan çıkmak istedi. Bu sırada alarmın çalması üzerine yakalandı. Savcılık, sanık K.B. hakkında hırsızlık suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan K.B., hayatı boyunca ilk kez böyle bir şey yaptığını, beğendiği montu giymeden çantasına koyduğunu, alarmın çalabileceğini düşünmediğini belirterek çok pişman olduğunu söyledi.

'Azla yetindi'
Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucunda sanık K.B.'nin suçlamayı kabul eden savunması ve dosya kapsamına göre olay günü üzerine denemeye gerek görmeksizin bir montu alıp çantasına koyduğunu, alarmının çalabileceğini dahi hesaplamadığını belirtti. Mahkeme, sanığın işyerinden daha fazlasını alabilme olanağına sahipken sadece beğendiği değeri düşük nitelikteki giysi ile yetinmiş olması karşısında, TCK'nın 145. maddesini uyarınca ceza vermekten vazgeçilmesine karar verdi.

Kanun ne diyor?
Madde 145 - Hırsızlık suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle, verilecek cezada indirim yapılabileceği gibi, suçun işleniş şekli ve özellikleri de göz önünde bulundurularak, ceza vermekten de vazgeçilebilir.

HaberTürk