Geçen pazartesi günü İzmir- Çeşme Otoyolu’nda, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında meydana gelen trafik kazasında, otomobille giden 38 yaşındaki Serap Alagöz Türkekul, önünde motosikletle giden eşi Yiğitcan Türkekul’un kaza yapması üzerine yardım etmek için emniyet şeridinde durdu. Bariyerlerin hemen yanında duran eşinin yanına koşan Serap Alagöz Türkekul’a, bu sırada yoldan çeken manav kamyoneti çarptı. Önde duran otomobille kamyonet arasında sıkışan Türkekul, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. 8 saat yaşam mücadelesi veren Serap Alagöz Türkekul, yaşamını yitirdi.

ASKERİ CASUSULUK DAVASIDA 10 AY TUTUKLU KALDI

Trafik kazasına kurban giden Serap Alagöz Türkekul’un ölümünün ardından acı yaşamı ortaya çıktı. Türkekul’un, aralarında üst düzey muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 sanıklı, İzmir’deki ’askeri casusluk’ adıyla bilinen davada, 10 ay cezaevinde tutuklu kaldığı anlaşıldı. Tahliye olduktan sonra mutluluk hayalleri kuran Serap Alagöz Türkekul, ilk olarak 1.5 yıl önce Yiğitcan Türkekul ile 2’nci evliliğini yaptı. Ardından da geçen şubat ayında, yargılandığı davada diğer sanıklarla birlikte beraat etti, büyük sevinç yaşadı. Beraat kararından sonra, ilk kızından 20 yıl sonra tekrar hamile kalan Serap Alagöz Türkekul, kısa süre önce düşük yapınca üzüldü.

EŞİ ANLATTI

Geçen salı günü gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanan Serap Alagöz Türkekul’un son anlarına tanık olan eşi Yiğitcan Türkekul şunları anlattı: "Her şey film şeridi gibi yaşandı. Benim yanıma geldiği sırada hızla gelen kamyonet çarptı. O anların yalan olmasını çok istedim. Onu kanlar içerisinde kucağıma aldım, yardım etmeye çalıştım. Hastaneye götürdük. Tüm iç organları parçalanmıştı, kemikleri kırıktı. Bacağının kesilme durumu vardı. 8 saat ölüme direndi, güçlü bir kadındı ama başaramadı, hayatını kaybetti. Bizlere güçlü olmayı öğreten kadındı. Anne olmayı çok istiyordu. Bebeği için 5 yaşına kadar giyeceklerini bile almıştı ama düşük yaptı. Yargılandığı davadan dolayı üzgündü ama oradan da alnının akıyla çıkmıştı."

Taylan YILDIRIM/İZMİR-DHA