Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Pekdaş, büyük bir sabırla çocukların mesleğe ilişkin sorularını yanıtladı. İzmir Barosu Başkanı, avukatlık mesleğini tavsiye ettiği minik öğrencilere, "Umarım hepiniz çok daha başarılı birer avukat olursunuz. Sizler bizim yarınlarımızsınız" dileğinde bulundu.

İzmir Barosu'na yapılan ziyarette çocukları yalnız bırakmayan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ise adaletli bir dünya için, çocukların küçük yaşlarda hak ve hukuku öğrenmelerinin önemine değindi. "Ağaç yaşken eğilir" örneğini veren Kırmızı, "Avukatlık mesleğini çocuklarımıza daha iyi anlatabilmek için buradayız. Onlara adaletin ne demek olduğunu, özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu erken yaşlarda öğretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İZELMAN'ın anaokulu öğrencileri, ziyaret sırasında cübbe giydi; esprili bir dille hazırladıkları duruşmaları konu alan dramayı sergiledi ve " İşte O'dur Avukat" isimli şiiri seslendirdi. Çoğu avukat olma dileğinde bulunan minik öğrenciler, kendi elleriyle hazırladıkları adaleti simgeleyen maketleri İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş'a hediye etti.