Çelenk için bugün Karşıyaka Mezarlığı'nda cenaze namazından önce bir tören düzenlendi. Deniz Gezmiş'in mezarına yakın bir yerde yapılan törene Çelenk'in eşi Şekibe Çelenk, kızları Serda Özyurdu ve Serpil Güvenç ile 4 torunu da katıldı.

Çelenk'in kızlarından Serda Özyurdu, burada yaptığı konuşmada babasının sembol olduğunu ve 39 yıldır buraya gelip gittiğini, bugün ise naaşıyla geldiğini söyledi. Serpil Güvenç ise "Babam demokrasi ve sosyalizm mücadelesiyle bütünleşmiş biriydi. Bize baş eğmemeyi, dik durmayı öğretti. Babam burada olsaydı Denizler'in toplum mücadelesini bir kez daha anlatırdı" diye konuştu.

Çelenk için düzenlenen törene, 68'liler Derneği, 78'liler Federasyonu, 78'liler Girişimi, KESK, DİSK, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kızılırmak Köy Dernekleri Federasyonu, Halkevleri, TKP, ÖDP, EHP, EMEP, ESP, TÖP, SDP, Sosyalist Parti de katıldı. Törene CHP Ankara İlçe Örgütleri de katılırken eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Ankara Milletvekilleri Hakkı Suha Okay, Zekeriya Akıncı ve Tekin Bingöl, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili adayı İlhan Cihaner, CHP Ankara Milletvekili adayı Seyhan Erdoğdu, BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Ankara Milletvekili Eşref Erdem, DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da törende hazır bulundu. İstanbul'da seçim çalışmalarını yürüten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye çelenk gönderdi.

Mezarlıkta düzenlenen törenin ardından Çelenk için Karşıyaka Mezarlığı Camisinde cenaze namazı kılındı. Çelenk, vasiyeti gereği Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mezarlarının bulunduğu alana yakın bir yere defnedildi.



Anka