Şehit Yusuf Yelkenci’nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze namazı öncesi 19 Mayıs Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Şehidin cenazesi cenaze aracından indirilmedi. Şehidin annesi Hatice, babası Nevzat Yelkenci ve ablası Emine Ar ile diğer yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Hatice Yelkenci, "Yavrum sen böyle mi gelecektin. Sen izine gelecektin, böyle mi gelecektin?" diyerek ağladı. Şehidin annesi, babası ve ablası, daha sonra cenaze aracına gidip tabuta başlarını koyarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasından şehidin cenazesi Aziziye Camisi’ne getirildi.

KÜÇÜK YEĞEN HEDİYE OYUNCAKLA CENAZEDE

Şehidin 3.5 yaşındaki yeğeni Ahmet Furkan, bir yakınının kucağında dayısının tabutunu öptü. Ahmet Furkan’ın, bir ara dayısının kendisine hediye aldığı elindeki oyuncak araba ile olanlardan habersiz tabutun üzerinde oynaması yürek burktu. Şehidin yakın bir arkadaşı da 4 yaşındaki oğlu ile ön safta gözyaşı döktü.

5 MİLLETVEKİLİ KATILDI

Öğle namazını kıldıran imam, vaazında ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Cenaze namazına Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çoturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra şehidin cenazesi elden ele cenaze aracına taşındı. Şehit polisin cenazesi ilçeye bağlı Üçköy Köyü’nde toprağa verildi.

POLİS OLMAK İÇİN ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTI

Baba Nevzat Yelkenci’nin, çocukluğundan beri polis olmak istediğini söylediği oğlu Yusuf Yelkenci’nin, polis olabilmek için üniversiteyi bıraktığı ortaya çıktı. Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nde hazırlık okuyan Yusuf Yelkenci’nin, polis meslek yüksekokulunu kazanınca üniversiteyi bıraktığı ve 2 yıllık eğitimin ardından çocukluk hayalini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Küçüklüğünden bu yana şiir yazan ve onlarca şiiri bulunan şehidin annesine yazdığı, "Keşke hayatı istediğimiz gibi şekillendirebilseydik. Özlem duyduklarımıza, her istediğimize ulaşabilseydik. Ne olurdu şimdi annemizin yanağına bir öpücük kondurabilseydik" dizelerinden oluşan şiirini Facebook’ta paylaştığı görüldü.



Ersin ERCAN- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)