Özgür SARI/KONYA, (DHA)

Olay, 11 Ocak Salı günü merkez Selçuklu İlçesi’nde meydana geldi. Halil S., birlikte yaşadığı sevgilisi 46 Yaşındaki Z.B. ile oturdukları sırada evli ve 2 çocuk babası Burhanettin Polat, evin kapısını tekmelemeye başladı. Halil S. kapıyı açarak Polat’ı ruhsatsız tabancasıyla kovaladı. Halil S., kaçmaya çalışan Polat’ı sokak ortasında 4 yerinden vurarak yaraladı. Çevredekiler tarafından çağırılan ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan Polat, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olaydan sonra kaçan ve 11 gündür polis tarafından aranan Halil S., dün sabah saatlerinde merkez Meram İlçesi’nde başka bir kız arkadaşına ait evde polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Halil S. ilk ifadesinde, "Ben sevgilimle evde oturduğum sırada Burhanettin Polat, kapımıza dayanarak tekme ve yumruk vurdu. Sevgilime daha önce de sarkıntılık eden Polat’ı kovalayarak üzerimde taşıdığım tabancayla vurdum” dedi.

Halil S.’nin 2002 yılında da eşi Zeynep S.’yi öldürmekten cezaevine girdiği ancak akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle 2003 yılında tahliye edildiği öğrenildi. Halil S., Konya Numune Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.