Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncü, saldırının videosunu “Düzce’de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz” notuyla sosyal medyada paylaştı.

‘VATAN HAİNİSİN’
Tozan dün, köylülerin çevre eylemine destek verdikten sonra otomobiliyle yola çıktı. Bir süre sonra Tozan’ın aracına başka bir otomobil arkadan çarptı. Otomobilden inen Cengiz D. ve Cemal Ü., arabasından inen Tozan’a “Sen vatan hainisin” diyerek saldırdı. Tozan, aldığı darbelerle yere düşerken, bir başka kişi de dayak anını cep telefonuyla videoya kaydetti. 

Üçüncü, sosyal medya hesabından “Düzce’de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz. Varsa vatan hainleri, sıraya girsinler. Birgün birinizi, bir gün hepinizi” notuyla videoyu servis etti. Tozan, hastaneye kaldırılırken Cengiz D. ve Cemal Ü., kısa süre sonra yakalanırken, Üçüncü de “azmettirmek” suçlamasıyla gözaltına alındı. Tozan, saldırının siyasi olduğunu söyleyerek, “Basit bir kaza süsü verdiler. ‘Ne oluyor’? dediğimde, ‘Sen vatan hainisin’ dediler ve saldırdılar. Bu siyasi bir saldırıdır” açıklaması yaptı.