Hürriyet'ten Aziz ÖZEN haberine göre; Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, ağabeyinin ölümüne neden olan Murathan Öztürk’un bulunamamasını Bağdat Caddesi’nde çiçek ve lokum dağıtarak protesto etti.

 

 

‘50 GÜNDÜR YAKALANAMADI’

“Bugün (dün) 49 gün oldu ve abimin katili hâlâ yakalanmadı, yakalanamadı. Bu işin arkasında kim ya da kimler var? Ailesi neden bu kadar hadsiz ve şımarık. Bu gücü nereden buluyorlar. Olayın ilk başlarında emniyet iki defa evlerine arama kararı talep ediyor ve bu talepler reddediliyor. Bunu merak ediyorum, neden reddediliyor? Evet şimdi evinde değildir ama belki olayın ilk zamanlarında evindeydi. Kabul edilseydi belki de şu an Murathan Öztürk yakalanmış olacaktı.”

 

Tekin: ‘Çözülmemesi düşündürücü’

OLAY yerine gelerek aileye destek veren ve başsağlığı dileyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Çok önemli olayları çözen, neredeyse birkaç saat içinde çok ciddi sorunları çözen bir güvenlik teşkilatının böylesi bir olayı çözememesi son derece üzücü ve düşündürücüdür. Hepimizin vicdanının yaralayan bir olayın failinin yakalanmamasını, büyük bir talihsizlik ve eksiklik olarak kabul ediyoruz” dedi.

 


Öztürk'ün ezerek öldürdüğü çiçekçinin çalıştığı yere de bu konuya gönderme yapılarak ''Psikolojin daha düzelmedi mi, peki bizimki nasıl düzelecek'' mesajı yazıldı.