Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde eylemci grupla çıkan çatışmada roketatar saldırısına maruz kalarak şehit olan 26 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın Bursa'nın Gürsu ilçesinde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, milletvekilleriyle birlikte aileyi ziyaret eden Müezzinoğlu acılı baba Mehmet Parça'ya başsağlığı dileklerini ileti. Evde yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra aileyle birlikte evden çıkan Müezzinoğlu, baba Parça ile beraber makam aracına bindi.

BAKANLARI AĞLATTI

Maarif müfettişi olan şehit babası Mehmet Parça ile birlikte Yenişehir Havaalanı'na gelen Çelik ve Müezzinoğlu, buradan özel uçakla şehidin defnedileceği Artvin'e gitmek için Erzurum'a uçtu. Şehit babasının koluna giren bakanların ve herkesin ağladıkları görüldü. Uçakla Erzurum'a giden heyetin buradan Artvin'e geçecekleri öğrenildi.

ARKADAŞLARI İÇİN CİZRE'Yİ SEÇMİŞ

Ardından Müezzinoğlu, protokol ve aile Yenişehir'den 10.30'da kalkan özel uçak ile Erzurum'a hareket etti. Aile oradan kara yolu ile Artvin'in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyüne gidecek. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa protokolü de Artvin'deki cenaze namazına katılacak. 26 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın, akademiden mezun olan arkadaşlarının tayinin Cizre'ye çıkması üzerine bu ilçeyi kendisi istediği ortaya çıktı. 

KARDEŞİ DE POLİS

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü yandaşlarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Öte yandan Parça'nın annesi Nuriye Parça büyük üzüntü yaşadı. Taziyeleri kabul eden Parça, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Parça'nın Fatih, Faruk ve Saadet isminde kardeşlerinin olduğu öğrenildi. Ayrıca şehit Salih Hüseyin'in kardeşi Fatih'in de yeni polis olduğu ve tain beklediği bildirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bayrak, vatan ve görev uğruna bitmiş olan her şeye başlangıç dediklerini, bunun yüce bir duygu olduğunu söyledi.

"Sırada, önde olmak için almışız koltuğumuza kellemizi ve biliriz ki; yalnız ve kimsesiz değiliz. Vardığımız o kutsal kucakta da yola çıktığımız yüce ocakta da" diyen Bayrak, şunları dile getirdi:

"Bu inanç ve kararlılıkla yoldayken de sondayken de kazançlı olduğumuzu biliyoruz. Üzülürüz ve acırız zavallı kahpelere. Yol değil yolunuz. İnsanlığın hiçbir değerinde ve tarihinde yok ve olmayacak değeriniz, esameniz. Buna yiğit felsefesi diyoruz."

Okunan duaların ardından şehit Parça'nın cenazesi, memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesine uğurlandı.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve kurum amirleri katıldı.



Polis memuru Parça, dün gece Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur ve Cudi mahallelerinde toplanarak izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale etmeye çalışan zırhlı polis aracına gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.