Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuk istismarı konusunda Adalet Bakanlığı ile birlikte ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Adalet Bakanlığımız ile birlikte cezalar nasıl arttırılabilir bunu çalışıyoruz. Özellikle çocuklarla ilgili kısımlarda affedilmeden daha güçlü bir caydırıcılık nasıl sisteme geçirilebilir bunların tüm çalışmaları tamamlandı. İnşallah ekim ayında ilk çıkarılacak yasa olacak” dedi.

İstanbul , Ankara ve Diyarbakır internet kafe oda başkanlarını kabul eden Bakan Fatma Şahin, Türkiye genelinde 22 bin internet kafenin günlük 5 milyon kullanıcısı bulunduğu belirtti. Şahin, “Kendi eylem planımızı oluşturduk. 22 bin internet kafenin görevlileri ve sorumlu müdürünün eğitimlerinin hızla yapılması gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımızla ilgili ergen profili, eğitim şartları ile ilgili konularda hızla onları eğiteceğiz” diye konuştu.

128 DAVAYA MÜDAHİL OLDUK
 
Bakan Şahin, gazetecilerin Siirt’te 13 ve 17 yaşlarındaki kız kardeşlere tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınarak önce serbest bırakılan ve daha sonra tutuklanan Belediye eski Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç. ve Balıkesir’de engelli kıza tecavüz ettiği iddia edilen 3 kişinin serbest bırakılmasının hatırlatılması üzerine şunları şunları söyledi:
“2 yıl önce bakanlık kurulmadan önce hiçbir davaya müdahil olamıyorduk. Çıkardığımız yasa ile müdahil olma hakkını aldık. Şuanda 128 davaya müdahil olduk ve 6 davada en üst düzeyde ceza almalarını sağladık. Bu işin hukuki bir tarafı var. Türk Ceza Kanunu’nu çıkardı iktidarımız. 35 yıl sonra çıkardık en büyük kazanım burada kadınların ve çocukların ihmal ve istismarı taciz ve tecavüzü ile ilgili cezaların arttırılması oldu.”

YASA EKİMDE ÇIKACAK
 
Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın içinde olduğu komisyonda cezaların dünya ölçeğindeki durumunun incelendiğini vurgulayan Şahin, “Bu cezalar nasıl arttırılabilir bunu çalışıyoruz. Özellikle çocuklarla ilgili kısımlarda affedilmeden daha güçlü bir caydırıcılık nasıl sisteme geçirilebilir bunların tüm çalışmaları tamamlandı. İnşallah ekim ayında ilk çıkarılacak yasa olacak” dedi.