Ergenekon Operasyonu’nun 7 Ocak 2009’daki 10. dalgasında eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Erdal Şenel, yazar Yalçın Küçük gibi isimlerle birlikte gözaltına alınan, 11 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Avukat Engin Aydın gectiğimiz cuma günü vefat etti.

3. Ergenekon iddianamesinde Kent Otel’de hükümete karşı yapılan toplantıların mimarı olarak gösterilen Aydın, Kocatepe Camii’nde dün kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Aydın’ın cenazesine, bir kısmı Ergenekon davası sanığı çok sayıda isim katıldı. Son yolculuğuna uğurlanan Aydın, Ergenekon davasının sonucunu göremeden yaşama veda eden sanıklar kervanına da eklenmiş oldu.

Aydın’ın cenaze törenine HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, eski bakan Fikret Ünlü, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ikinci Ergenekon davasında yargılanan tutuksuz sanıklardan Erdal Şenel, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, CHP İstanbul Miletvekili Mustafa Özyürek, eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener, gazeteciler Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, Nihat Genç ve Aydın’ın sevenleri ile yakınları katıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında kısa bir süre tutuklu kalan ATO Başkanı Sinan Aygün de camiye gelerek Aydın’ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Aydın, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 3. iddianamede de sanık olarak yer almış ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenmişti.





Milliyet