İSTANBUL - 'Yok Böyle Bir Dans' adlı programda yarışmacı olan ünlü sunucu ve DJ Defne Joy Foster, İstanbul Caddebostan'daki bir arkadaşının evinde ölü bulundu.  Defne Joy Foster'ın ani ölüm sebebinin astım krizi olduğu iddia ediliyor. Foster, önceki gece Yok Böyle Dans ekibinden arkadaşlarıyla Beyoğlu'nda Eğlence adlı gece kulubünden çıktıktan sonra Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın Caddebostan'daki evine gitti. Kapıdan girer girmez "Benim astımım tuttu, nefes alamıyorum" dediği, Altan'ın 112 Acil'i aradığı fakat ambulans geldiğinde Foster'ın hayatını kaybetmiş olduğu belirtildi. 

EŞİ EVE GELDİ

Ölüm üzerine durum savcılığa bildirildi. Tanzimat Sokak’ta bulunan eve gelen Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp ekipleri, ilk incelemelerinde Foster’ın üzerinde darp izi ve başka bulguya rastlamadı. Olay yerine Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz da çağırıldı. Eve gelen Solmaz'ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Solmaz eve çıkarak bir süre içeride kaldı. Solmaz'ın oldukça bitkin olduğu görüldü. Defne Joy Foster'in cenazesi incelemenin ardından Göztepe Egitim ve Arastırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada ev sahibi Altan ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. 

FETHİYE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Defne Joy Foster'ın cenazesi Adli Tıp'a götürülmek üzere Caddebostan'daki evden alındı. Cenaze töreninin ailesinin isteği üzerine Fethiye'ye götürüleceği belirtildi. Emniyet'in raporuna göre Foster'ın ölüm sebebi kalp krizi. Astım hastası olduğu bilinen Defne Joy Foster’ın "solunum yetmezliği", "kalp krizi" veya "astım krizi" yüzünden hayatını kaybettiği sanılıyor. Foster’ın, kesin ölüm sebebi yapılacak otopsiden sonra anlaşılacak. Bu arada Foster'in çantasından astım ilaçları çıktığı kaydedildi.

ARDA ESEN: KEŞKE RÜYA OLSA

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Foster’ın arkadaşı oyuncu Arda Esen, basın mensuplarının soruları üzerine, "İyi dostumdu, çok yakın arkadaşımdı. Keşke bu bir rüya olsaydı. Devamlı spor yapan enerjik birisiydi" dedi.Foster'in eşi İlker Yasin Solmaz'ın durumunun kötü olduğunu söyleyen Esen, "Bunun bir rüya olduğunu düşünüyor ve rüyadan uyanmak istiyor. Keske rüya olsa, hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Çünkü 1.5 yaşında Can Kılıç'ın annesi sonuçta. Zor bir süreç. Allah sabır versin hepimize mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

ANNE KIZINA KOŞTU
Foster’ın, Bodrum’un Turgutreis beldesinde yaşayan annesi Hatice Foster, acı haberi alır almaz İstanbul’a hareket etti. Foster’ın ani ölümü Bodrum ve Turgutreis’teki dostlarını şoke etti. Yaz aylarında annesi Hatice Foster’ın Turgutreis’teki evine gelerek kalan ve her yıl düzenlenen köpek güzellik yarışmasında sunuculuk yapan Defne Joy Foster’ın dostları acı haberle kahroldu. Acılı anne Hatice Foster’ın da Turgutreis At Çiftliği eğitmenlerinden görevli Yüksel Çağrı’yı yanına alarak uçakla İstanbul’a gittiği öğrenildi.



DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?

Annesi Türk, babası Amerikalı olan Defne Joy Foster, ortaokulu İzmir Alsancak Ortaokulu'nda okudu. 2008'de İlker Yasin Solmaz ile evlendi ve bu evlilikten 13 Haziran 2009'da Can Kılıç adında bir oğlu oldu.

İlk olarak Kral TV'de ekran başına geçen Foster, daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Ardından dizi oyunculuğuna başladı. Uzun bir süre "Sihirli Annem" adlı dizide "Eda" karakterini canlandırdı.

Oyunculuğun dışında bir süre tekrar program sundu. Tv8'de yayınlanan "Bir İş İçin Lazım" adlı programı Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sundu. Bunun dışında bir TRT programı olan "Çeyiz Şov"u sundu, NTV'de "Yeşil Ekran" kuşağında da sunuculuk yaptı.

Son olarak Acun Ilıcalı'nın sunup, yapımını üstlendiği "Yok Böyle Dans" adlı programa yarışmacı olarak katılmış ve geçen hafta yapılan oylama sonrası programa veda etmişti.

Defne Joy Foster'ın ani ölümü şov dünyasında şok etkisi yarattı..İşte Defne Joy'un ardından yazılan Twitter yorumları...


ALPER KUL: Erken kalktım, gün güzel, güneş güzel. Twitter'a girdim... Çok üzüldüm yaaa..

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: Birisi şaka desin lütfen!!!!

BETÜL DEMİR: İnanmak istemiyor insan, allah sevenlerine sabır, Defne'ye de rahmet eylesin

EBRU ŞALLI: Kalbi yüreği çok güzeldi.Toprağı bol olsun, hala inanamıyorum şaşkınım :(

ECE ERKEN:Ne kadar acı...bu genç yaşta ölümler...Allah ailesine sabır versin...hayat ne kadar basit aslında...yaşıyorsun ansızın gidiyorsun..

ELİF GÜVENDİK: Offffff tüylerim diken diken moralim sıfır dünya tatlısı bir oğul,eşi ,ailesi... Allah sabırlar versin çok zor çokkk..

GİZEM ÖZDİLLİ: Çok üzüldüm çok.. bu nasıl bir kader genç anne...

LEVENT ÜZÜMCÜ: Sanırım beyaz camdakiler gerçekten hiç ölmeyecekmiş gibi geliyor insana. O enerjiyi toprak nasıl hazmedecek bilemiyorum...

MESUT YAR: Günaydın(!) Defne Joy ölmüş. Hakikaten üzüldüm. Sıkı bir dost, zararsız bir insandı. Nur içinde yatsın...

NEDİM SABAN: Hani sabahlar neşeli başlayacaktı? Bu bir şaka olmalı!

PETEK DİNÇÖZ: 33 yaşında etrafına neşe saçan Defne'nin ölüm haberine inanamıyorum. Çok üzüldüm...

RAHŞAN GÜLŞAN: Acun'un da en küçük bir bilgisi yok neden olduğuna dair. O sürekli "bebeği bir yaşındaydı" deyip duruyor kontrolsüzce...

REYHAN KARACA: Bebeciği vardı,dünya güzeli bir annesi vardı.Allah anacığına sabır versin.çok severdim çok özeldi benim için çok.

YUNUS GÜNCE: Defne Joy depremi. Ölmüş . Çok....ne diyim...sarsıldım. Boş bakıyorum şu an.Bom boş!

DERYA BAYKAL: Ayyy Defne yaktın bizi Defne. Çok üzüldüm çokkkk. Şaka olsun lütfen...

ECE VAHAPOĞLU: Defne Joy Foster'in ölüm haberini şimdi okudum; şaşkınlık içindeyim... Allah rahmet eylesin; toprağı bol olsun.. kelimeler de yetersiz...




(Radikal.com.tr, dha)