Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla sözleşmeli 350 vaiz, 900 Kur'an kursu öğreticisi, 4 bin 430 imam-hatip ve 199 adet müezzin-kayyım alacak.

Adaylarda imam-hatip ve müezzin-kayyım için erkek, vaiz ve Kur'an kursu öğreticiliği için bayan, vaizlik için İlahiyat Fakültesi mezunu, Kur'an kursu öğreticiliği ve imam-hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu, müezzin-kayyımlık için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya hafızlık belgesine sahip en az lise/dengi okul mezunu olmaları şartı aranacak.

Ayrıca 2010 KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve en az 60 puan almış olmakta, adaylarda aranacak şartlar arasında yer alıyor.

Bu arada halen sözleşmeli vaiz, sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olanların farklı unvanlara müracaatları kabul edilecek, görev yaptıkları unvanlara müracaatları kabul edilmeyecek.

Sözleşmeli vaiz, sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta iken,istifaen görevlerinden ayrılanların ayrıldıkları tarih ile müracaat tarihi itibariyle 1 yılı dolmadıkça müracaatları kabul edilmeyecek.

Adaylar en fazla 15 il tercihinde bulunabilecekler. Müracaatlar, 27 Mayıs ve 8 Haziran 2011 tarihleri arasında, www.diyanet.gov.tr adresindeki personel hizmetleri bölümünde bulunan, 2011-I Sözleşmeli Personel E-Başvuru adresi üzerinden yapılacak.

Adaylar web üzerinden müracaatlarını yaptıktan sonra, Müftülük onayının yapılması (aktivasyon) için 27 Mayıs ve 8 Haziran 2011 tarihleri arasında, gerekli belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen müracaat edecekler.

20 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALINACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı ayrıca sınavla, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığındaki genel idare hizmetleri sınıfına ait 7'inci derece için 20 müfettiş yardımcısı istihdam edecek.

Sınav yazılı ve sözlü olarak yapılacak. Yazılı sınav, 12 Temmuz 2011 tarihinde saat 14.00'te Diyanet İşleri Başkanlığında gerçekleştirilecek. Yazılı sınavı kazananlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecek.

Sınava, en az lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim görmüş, 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle 30 yaşını, yüksek lisans veya doktora yapmış olanlar için 35 yaşını doldurmamış, Başkanlık teşkilatında en az 3 yıl görev yapmış ve sınav ilan tarihinde Başkanlık teşkilatında çalışıyor olanlar katılabilecek.

Adaylar başvurularını, 30 Haziran 2011 tarihinde saat 18.00'e kadar Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı numara 147/A 06800 Çankaya/Ankara) yapacaklar.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 280 PERSONEL ALACAK

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre mühendis, biyolog ve veteriner hekim olmak üzere toplam 280 sözleşmeli personel alacak.

Yerleştirme, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonlarla ilgili nitelikleri taşıyan ve verilen süre içerisinde, istenen belgelerle eksiksiz olarak müracaat eden adaylar adasından, 2010 yılında yapılan KPSS lisans sınavı sonucuna göre, (B) grubu KPSSP3 puan türü sıralaması esas alınarak, Araştırma Enstitüleri Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek.

Başvurular ilan tarihinden itibaren, doğrudan ilgili Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerine yapılacak. Adaylar detaylı bilgiyi, Tarımsal Araştırma Genel Müdürlüğünün www.tagem.gov.tr internet adresinden temin edebilecekler.

Mühendis, biyolog ve veteriner hekimlerin bölümleri ve sayıları şöyle:

''Veteriner hekim: Veteriner hekim (1)

Biyolog: Biyolog (9)

Mühendis: Ziraat, gıda, balıkçılık teknolojisi, su ürünleri, çevre, elektrik-elektronik ve bilgisayar, meteoroloji ve tekstil mühendisi (270)''

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI 23 MÜFETTİŞ YARDIMCISI İSTİHDAM EDECEK

Bu arada Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, sınavla toplam 23 müfettiş yardımcısı istihdam edecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSSP5) puan türünden en az 80 ve üzeri puan alan, üniversitelerin Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu 8 inşaat mühendisi, Mimarlık Fakültesi mezunu 7 mimar ve Hukuk Fakültesi mezunu 8 hukukçu alınacak.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşan sınavın yazılı kısmı, 24 Temmuz 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Sınava katılmaya hak kazananların listesi en geç 11 Temmuz 2011 tarihine kadar Bakanlığın www.bayindirlik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Söz konusu sınava 160 inşaat mühendisi, 140 mimar ve 160 hukukçu meslek grubuna mensup toplam 460 aday çağrılacak. Herhangi bir sebeple söz konusu meslek gruplarından birine yeterli sayıda aday başvurmadığı veya adaylığı kabul edilmediği takdirde, Sınav Kurulu kararıyla toplam aday sayısı tamamlanıncaya kadar, diğer meslek grupları için başvuran adaylardan ilave edilebilecek.

Sınava üniversitelerin mimarlık ve mühendislik (inşaat mühendisliği), hukuk fakültelerinden veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olanlar katılabilecek.

Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP5 puan türünden) 80 ve üzeri puan almış olmakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer alıyor.

Başvurular, 4 Temmuz 2011 tarihinde mesai saati sonuna kadar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına (Necatibey Caddesi numara 63 Kat 6 Demirtepe/Ankara) yapılacak.

AA