Dün de 50’ye yakın cenaze, Balıkesir, Manisa, Zonguldak, Çorum, Bartın, Çankırı, Mersin, İzmir ve Kütahya’da köylerinde toprağa verildi. Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde 11 maden şehidi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazlarından sonra toprağa verildi.

Ayhan Avcı, Sedat Toprak, Ahmet Avcu, İsmail Şengül, Cengiz Çantal, Hayri Türker, Emrah Çakır, İsmail Gezer, Mustafa Çalı, Emin Mazı ve Bilal Malkoç’un cenazeleri, yakınları tarafından Savaştepe Belediyesi Soğuk Hava Deposu’ndan alınarak evlerinin önlerine götürüldü. Cenazeler, helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Zafer Meydanı’na taşındı. Alanda toplanan işçilerin aileleri ve yakınları, cenazelerin getirilmesi sırasında gözyaşlarına hâkim olamadı.

Törende helallik alınmasından önce konuşan Görmez, “Bugün bizim onlara karşı en büyük vazifemiz; onları dualarla, salavatlarla, namazlarla ebediyete uğurlamaktır. Bugün onlara karşı en büyük görevimiz; onların geride bıraktığı yaralı eşlerine, annelerine, babalarına, çocuklarına, yavrularına teselliler sunmak, onların acılarını yürekten paylaşmaktır” dedi.