Ekonomik zorlukları aşmak, yeni bir yaşam kurmak için 15 yıl önce Diyarbakır'dan İzmir'e göç eden 11 çocuklu Duran ailesi peşpeşe yaşadığı acılar, Türk filmlerini aratmadı. 7 yıl önce 18 yaşındaki kızları Semra Duran'ın tabancayla ihtiharının ardından, 2 yıl önce de yine 18 yaşındaki oğulları Barış Duran, okul önünde öğrencilerle randevulaşarak tutuştuğu kavgada bıçaklanarak öldürüldü. Ailenin 3'üncü çocuğu Bülent Duran ise, kardeşi Barış'ın intikamını almak için şüphelilerden birinin yakınını bıçaklayıp, ağır yaraladı. Yargılama sonunda Bülent Duran 9 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Diyarbakır'da oturan 57 yaşındaki İbrahim Duran, ekonomik zorluk içerisine girince ailesinin geçimini sağlayamadı. Yaptığı tüm girişimlere rağmen geçim sıkıntısını atlatamayan Duran, en sonunda 11 çocuğuyla birlikte 15 yıl önce İzmir'e göç etti.

Semra canına kıydı

Evlerini İzmir'in Buca ilçesine taşıyıp, çocuklarını çeşitli işlere yerleştiren İbrahim Duran, yepyeni bir hayatın hayalini kurmaya başladı. Para kazanarak borçlarını ödemeye başlayan İbrahim Duran ve ailesi ilk şoku 7 yıl önce Semra Duran'ın intiharıyla yaşadı. Henüz 18 yaşında olan Semra Duran, girdiği bunalım sonrasında tabancayla başına tek el ateş ederek canına kıydı.

Barış aynı yaşta öldürüldü
Semra Duran'ın intiharıyla sarsılan İbrahim Duran ve ailesi, 2008 yılının Kasım ayında bu kez Barış Duran'ın acısıyla yıkıldı. Ablası Semra gibi henüz 18 yaşında olan Barış Duran, daha önce tartıştığı öğrencilerle randevulaşıp gittiği Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki Betontaş Lisesi önünde kavga etti. Öğrencilerden E.Y., Barış Duran ve arkadaşı Barış Özdemir'i bıçakla yaraladı. Mototofkokteylinin bile kullanıldığı kavganın ardından Barış Duran, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Buca Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Kardeş intikamı için 9 yıl 6 ay hapis

Kardeşi Barış'ın tedavisi sürerken hastane kapısından ayrılmadan bekleyen 19 yaşındaki Bülent Duran ise, acı haber sonrasında gözyaşlarına boğuldu. Yaşadıkları acıya rağmen babası İbrahim Duran ve kardeşlerinin Bülent Duran'ı teselli etmeye çalışmaları yeterli olmadı. Bülent Duran intikam için, kardeşini bıçaklayan zanlılardan birisinin yakınını bıçaklayarak ağır yaraladı. Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Bülent Duran, kısa süre önce sonuçlanan davada, 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

‘Dramım bitmedi’

Yaşadığı acılara rağmen geride kalan evlatlarının zorluk çekmemesi için mücadele eden baba İbrahim Duran şunları söyledi:

“Daha iyi bir hayat için geldik ama çocuklarımın acılarını peş peşe yaşadık. Onlara hep kol kanat germeye çalıştıysam da bunda pek başarılı olamadım. Bir baba olarak dünyanın en büyük acılarını üç kez yaşadım. Şimdi geri kalan çocuklarım için ayakta durmaya çalışıyorum. Onların okumaları, iyi birer aile sahibi olmaları için çabalıyorum.” (dha)