Çorum'da 2012 yılında bin 656 çiftin evlenirken, 640 çift ise boşandı. Çorum Barosu avukatlarından Derya Öztekin, televizyon dizilerinde çiftlerin çok kolay boşanmaya karar verip evliliklerini sonlandırdıklarını belirterek, "Bu durum dizileri seyreden çiftleri etkileyebiliyor. Çiftler boşanmayı dizilerdeki gibi kolay ve basit olarak görüp evliliklerini bitirebiliyorlar" dedi.

Çorum Barosu avukatları Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kentte 2012 yılında bin 656 çiftin evlenirken 640 çiftin de boşandığı belirtildi. Avukat Derya Öztekin, çiftlerin boşanmalarında bir çok neden bulunduğu dile getirerek "Boşanmalara bakıldığında genellikle ekonomik sorunların ön plana çıktığını görüyoruz. Ancak sosyolojik olarak bakıldığında, ahlaki zafiyetlerin de bu sona neden olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Çiftler birbirlerini anlamak yerine, aileyi bir bütün olarak görmek yerine, parçalanmayı tercih ediyor. Boşanmaların altında yatan nedenler arasında televizyon dizileri de geliyor. Bazı dizilerde yaşananlar insanları özentiye sürüklüyor. Yani ailelerin temel taşlarının oynamasına öncülük ediyor diyebilirim. Dizilerde çiftler çok kolay boşanma kararı alıp uyguluyor. Bu durum dizileri seyreden çiftleri etkileyebiliyor. Çiftler boşanmayı dizilerdeki gibi kolay ve basit olarak görüp evliliklerini bitirebiliyorlar" diye konuştu.

Avukat Rıdvan Çam da kendisinin de boşanma davalarına baktığını belirterek çiftlerin birbirlerine karşı tahammül, sabır ve anlayışlarının olmayışının evliliklerin sonlanmasına etki ettiğini belirtti.