Keçeli, Show TV'de ekrana gelen Adını Feriha Koydum ile atv'de yayınlanan 'Al Yazmalım'daki evlilik sahnelerinde mantık hataları olduğuna dikkat çekti. Bir çiftin evlenebilmesi için pek çok prosedürün gerçekleşmesi gerektiğini hatırlatan Keçeli, "Eşinden boşanan bir kişinin ikinci evliliği için 300 gün beklemesi gerekir."diyor. 

Avukat Fatma Dicle Keçeli, 'Adını Feriha Koydum' adlı dizide başrol oyuncuları Emir ve Feriha'nın nikâhındaki hataları sıralıyor. "Çiftler nikâh masasına oturdular. Ancak öncelikle başvuruda çiftlerin nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopilerinin olması lazım. Emir, Feriha'nın ne ara nüfus cüzdanını aldı ve dağ başındaki belediye binasına gitti? Yine çiftlerden her biri için 7 adet vesikalık fotoğraf ile başvuru şartı var. Çiftlerden birinin oturduğunu belgeleyen ilgili mahalle muhtarından resimli ikametgâh belgesi de lazım. Hadi diyelim Emir kendi ikametgâhını verdi, peki Feriha'nın kayıtlı olduğu nüfus müdürlüğünden en son medeni hallerini belirten nüfus kayıt örneğini ne zaman çıkardı? En önemlisi hükümet tabipliği, sağlık ocağı veya belediye başkanlığı sağlık işleri müdürlüğünden alınmış sağlık raporu, Feriha gelmeden Emir bu raporları nasıl tamamladı?.." 

Benzer bir hatanın 'Al Yazmalım'da da yaşandığını söyleyen Keçeli, "Dizinin son bölümünde nikâh vardı ve Asiye, kısa bir süre önce İlyas'tan ayrılmıştı, bu bölümde Cemşit ile evlendi. Ancak senaristlerin unuttuğu çok önemli bir detay var; boşanmış bir kadının yeniden evlenmesi için 300 gün beklemesi ya da bu süreyi beklemek istemeyenlerin sulh hukuk mahkemesinden "iddet" kararı alması gerekiyor..." Dizi yapımcılarına, yönetmenlere ve en önemlisi senaristlere seslenen Keçeli, "Bu basit mantık kurallarına uymaları gerekiyor. Her dizinin, doktor, avukat vs... alanında uzman kişilerden görüş almaları elzem görünüyor." diye konuşuyor. 


İstanbul Zaman