Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin öğretim üyeleri arasında yaşanan kavga Meclis'e taşındı. Adli Tıp Anabilim Dalı Eski Başkanı Prof. Hamit Hancı, "yıldırma, bıktırma politikası" izlediğini ileri sürdüğü Dekan Prof. İlker Ökten'i, TBMM Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan mobbing alt komisyonuna şikâyet etti. Ökten'in "mobbing" başvurusu, akademik çevrelerde yaşanan derin çatlağı su yüzüne çıkarması açısından da önem taşıyor. Akademik çevreden gelen en kapsamlı başvuru niteliğini taşıyan dosyada şu ifadeler yer alıyor:

HEDEF OLDUM: Dekan olarak atanan İlker Ökten'in bir şekilde birlikte çalışmak istemediği ya da adını koyamadığım, bilemediğim başka bir nedenle hedef aldığı kişilerden biri de şahsım oldu.

YILDIRMA VE BIKTIRMA: Dekan şahsıma karşı yıldırma, bıktırma eylemlerine önceleri ulusal, uluslararası kongre, sempozyum, seminer gibi akademik-bilimsel çalışmalara katılmamı engelleyerek başlamıştır.

GEREKÇE BİLE GÖSTERMEDİ: Bu engellemeleri yaparken idarenin tüm eylem ve işlemlerinin bir gerekçesi olma zorunluluğuna karşın akademik mazeret bir yana hiç gerekçe göstermemiştir.

USULE AYKIRI İŞLEMLER: Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yürütürken hukuka ve usule aykırı olaylar hakkında dekanlık makamı olarak kendisine gereğini yapması için başvurduğumda; sorumlular hakkında gereğini yapmamış, şahsımı hedef almıştır.



BAŞKANLIĞIMI ALDI: Görevimi elimden alıp usulsüz şekilde kendisini anabilim dalı başkanı yapmıştır. Bu hukuksuzluk ancak idare mahkemesi tarafından iptal edilerek ortadan kaldırılmıştır.

İSTİFAYA ZORLUYOR: Sürekli manevi baskı uygulayarak istifaya zorlama, yıllık izinlerimi kullanmama izin vermeme tutumları izliyor.

NİKÂHIMA YETİŞEMİYORDUM: Ankara'da görevli olduğum halde, İzmir'deki nikâh törenime bile ancak nikâhın olduğu gün izin verilince güçlükle yetişebildim.

KÜÇÜK BİR ODA VERİLDİ: Halen kullanmakta olduğum odayı çalışma yapmama imkân olmayacak derecede küçük bir odayla değiştirmek üzere boşaltmaya zorlandım ve hakkımda soruşturma açıldı.

PSİKOLOJİM BOZULUYOR:
Avukat ve yargı masrafları ödüyorum, işimden oluyorum, psikolojim bozuluyor, aile düzenim mahvoluyor ama tüm bunları yapan yönetici ellerini kavuşturup oturuyor. Çünkü idarenin kendi avukatı var. Mahkemenin verdiği karar kişiye dokunmuyor genelde. (Sabah)