İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Çiçek'in kızı ve avukatı olan İrem Çiçek ile avukat Hüseyin Ersöz'ün, Çiçek'in dün vefat eden annesi Halime Çiçek'in cenazesine katılması için yaptıkları izin talebini değerlendirdi. 

Mahkeme, dilekçenin ekindeki ölüm belgesine göre Halime Çiçek'in dün vefat ettiğini belirterek, talebin vicdani kanıyla kabul edildiğini kaydetti. 

Bunun üzerine mahkeme, Çiçek'e annesinin Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yapılacak cenazesine katılması için 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 116/2. maddesi uyarınca dış güvenlik görevlisi refakatinde yol süresi dışında 2 gün cenazeye katılma izni verdi. 

Silivri Cumhuriyet Savcılığınca verilecek yol izninin ardından Çiçek'in hava yoluyla jandarma eşliğinde Tokat'a gideceği öğrenildi. Yolculuk sırasında Çiçek'e kızı ve avukatı olan İrem Çiçek'in de refakat edeceği belirtildi. 

Dursun Çiçek'in, kanser olan annesini ziyaret etmek için ''Balyoz Planı'' davası kapsamında da tutuklu yargılandığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden istediği izin talebi, yasalarda böyle bir düzenleme olmadığı için kabul edilmemişti.



AA