ADANA - Adana'da bahçesinden mandalina çaldığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunan 84 yaşındaki Ahmet Hamdi Mert'i sopa ve bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanıp, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 62 yaşındaki Yasin Kara'nın yargılanmasına başlandı. 

Katil zanlısı Karaca, duruşmada kendini kasıp, başını iki tarafa sallayarak "Ben sana demedim mi kötü olur diye, beni dinlemedim hoca" diyerek agresif hareketlerde bulundu. Mahkeme heyeti, bir süre halüsinasyon gördüğü sanılan Karaca'nın sakinleşmesini bekledi. Karaca, kendine geldiğinde cinayet suçlamasını kabul etmedi.

Olay, geçen 2 Mayıs'ta merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Ahmet Hamdi Mert, olaydan 3 ay önce narenciye bahçesinden portakal çaldığını ileri sürdüğü Yasin Karaca hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine ikili arasında husumet oluştu. İddiaya göre, hırsızlıkla suçlanan Yasin Karaca, narenciye bahçesine gelerek Ahmet Hamdi Mert'e, "Neden beni mahkemeye verdin?" diyerek sopayla başına vurup, bayılttıktan sonra bıçakladı ve olay yerinden kaçtı. Ağaçların arasındaki Mert'in cesedini fark eden yan bahçenin bekçisi de durumu polise bildirdi.

Cinayeti araştıran polis ekipleri, bir ay önce de Mert'in bahçesindeki kulübesinin yakıldığını belirledi. Polise bilgi veren maktulün yakınları ise 3 ay önce de bahçeden hırsızlık yaparken yakalanan Yasin Karaca ile aralarında husumet oluştuğunu ileri sürdü. Yasin Karaca, evine gelen polis ekiplerine sopayla saldırdı, biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirdi. Üzerindeki kanlı elbiseyle yakalanan Karaca, tutuklandı. 

Katil zanlısı Yasin Karaca hakkında 'kasten öldürme, silahla tehdit, basit yaralama, görevi yaptırmamak için direnmek' suçlarından dava açıldı. Cinayetten ömür boyu, narenciye bahçesinin yan tarafındaki mısır tarlasının bekçisi Yusuf Parlakderi'yi yaralamaktan 6 yıl 6 ay, 17 polis memuruna direnmekten ise 4 yıl 6 ay hapis cezası istenen Yasin Karaca'nın yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 

"POLİSLER EVİME 22 KİŞİ GELDİ"

Hakim karşısına çıkan katil zanlısı Karaca, kendini kasıp, başını iki tarafa sallayarak "Ben sana demedim mi kötü olur diye, beni dinlemedim hoca" diyerek agresif hareketlerde bulundu. Mahkeme heyeti, halüsinasyon gördüğü tahmin edilen Karaca'nın sakinleşmesini bekledi. Kendine geldiğinde cinayet suçlamasını kabul etmeyen Karaca, "Polisler evime geldiklerinde 22 kişi idi. 'İfaden var' dediler. 2 kişi gelseydi gidip ifade verirdim. Polislerden korktuğum için sopa gösterdim. Onlar da bana gösterdi" dedi. 

Mağdur olarak dinlenen polisler de, kendilerine sopa ve bıçakla saldırdığı için biber gazı kullanarak yakaladıkları Karaca'nın gözaltında da halüsinasyon görerek öldürdüğü kişiyle konuştuğunu söyledi. 

'BUNU ÖLDÜRECEĞİM' DEDİ

Bahçe bekçisi Yusuf Parlakderi de ifadesinde şunları söyledi:

"Sanık önce itekleyerek maktulü yere düşürdü. Omzuna sopa ile vurdu. Müdahale etmek isteyince benim sırtıma da sopa ile vurdu. 'Sen git, ben bunu öldüreceğim. Müdahale etme seni de öldürürüm' dedi. Ben korkup kaçtım. Bir saat sonda döndüğümde bıçaklanarak öldürüldüğünü gördüm."

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)