"30 SANİYE SÜRDÜ"

Depremi yaşayanlar, sarsıntının çok şiddetli olduğunu ve depremin 30 saniye boyunca hissedildiğini söyledi.

AFAD: CAN KAYBI YOK

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi  Başkanlığı (AFAD), Akdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem  sonrası can kaybı olmadığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem sonrası Muğla, Aydın,  Antalya ve İzmir'deki ilgililerle yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucunda can  kaybı tespit edilmedi. AFAD Başkanlığı'nca tedbir amaçlı olarak, Afyon ve İzmir İl Afet ve Acil  Durum Müdürlüğü'nden 10'ar kişi olmak üzere, 20 kişilik bir ekip Muğla'ya  gönderildi.

"CAMDAN ATLAYANLAR VAR"

Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, deprem nedeniyle ölü ve yaralı olmadığını, iki vatandaşın panik nedeniyle camdan atladığını söyledi.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin de “Bize gelen bilgilere göre hastanelere 6-7 kişi intikal etti. Bunlar da deprem esnasında korkuyla balkondan, pencereden atlayan kişiler” dedi. Tekin yaptığı açıklamada, olayın meydana gelmesinin ardından 112 Acil Servis ve UMKE ekiplerinin Fethiye Ölüdeniz'e sevk edildiğini söyledi.

FETHİYE'DE ELEKTRİK VE İNTERNET KESİLDİ

Fethiye’de vatandaşlar sokağa dökülürken camdan ve balkondan atlayanların olduğu öğrenildi. Fethiye'de ayrıca elektrik ve internet bağlantısında kesintiler yaşandı. 

Bölgede son bir ayda irili ufaklı yaklaşık 200 sarsıntı meydana gelirken 5 haziranda Marmaris 4.6, 9 haziranda Muğla Köyceğiz 4.2 büyüklüğünde depremlerle sallanmıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Okan Tüysüz, Ege Bölgesi'nin gerilme bölgesi olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgede çok sayıda fay var ve bunlar 7.2'lere ulaşan depremler üretti. Güney Ege'de Rodos Adası'ndan çıkarak Fethiye'ye ulaşan, buradan da Burdur'a kadar giden bir fay var. Sonuçta Ege bölgesinin jeolojik yapısı içerisinde olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü orası dünyanın en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bundan sonra 5.1'e kadar ulaşan artçılar beklenebilir" dedi.

PROF. DR. AHMET ERCAN: "BEKLENEN DEPREM DAHA BÜYÜK"

Geçen yıl böyle bir deprem beklendiğini söylemiştim. Fethiye’de aşağı yukarı 40 yıldır bir deprem olmuyordu. Fethiye her zaman bizim deprem beklediğimiz bir yerdir. Deprem süresini doldurmuştu. Fethiye’de beklenen deprem daha büyüktür. Bu depremin ardından daha büyük yeni bir deprem gelebilir mi sorusunu yanıtlamak güç ama kendi adıma konuşacak olursam daha büyük bir deprem olması şu an için zor.