ANKARA - Vergi ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin paket genişliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2009’da kriz nedeniyle elektrik, su ve emlak vergisi borçlarını ödeyemeyenlerin bulunduğunu belirterek bu borçların da yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Babacan, yapılacak düzenlemeye ilişkin “Sadece alacağın ana parası ne ise o ana parasının değerini koruyup, bir de böyle bir taksitlendirme kolaylığı olsun diyoruz” dedi.

Babacan, NTV’de katıldığı programda paketin kapsamı ile ilgili, “İşte ne kadar borçları varsa geciken, zamanında ödenemeyen ne varsa” ifadesini kullandı.Babacan, şöyle konuştu: “Bir tek Ziraat ve Halk bankası borçlarıyla ilgili düzenlemeye gerek yok. Onun haricinde vatandaşla kamu arasındaki borç alacak ilişkilerinin mümkün olduğunca geniş bir şekilde kapsasın istiyoruz. Bu nedenle içerisinde emlak vergileri, su var, elektrik var.”

Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısından önce Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı Ali Babacan kısa bir süre görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, vergi prim borçları, elektrik, su ve emlak vergisi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, “Biz de çabuk olsun diye gayret ediyoruz, acele ediyoruz” diye konuştu.

Pakette yok yok
Başbakan Erdoğan’ın ağustos sonunda TESK’in iftar yemeğinde esnafın vergi ve SSK prim borçlarını yapılandıracağını açıklamasının ardından, paketin kapsamı genişledi. Maliye Bakanlığı yetkilileri yapıladırmanın temmuzda kesileceğini belirtiyor. Taksit sayısının ise 36 ay olması bekleniyor. (Radikal)