İzmir'in Balçova ilçesinde, emekli savcı Hasan Engizek'in kullandığı araç, aynı güzergahta ilerleyen başka bir araca çarptı. Kazada 4 kişi yaralandı.

Olay, önceki gün (Çarşamba) saat 16.00 sıralarında, Bakü Bulvarı otobüs durakları karşısında meydana geldi. Konak'tan Balçova yönüne 35 GA 0480 plakalı otomobiliyle giden emekli savcı Hasan Engizek, önündeki Metin Özbursa (31) yönetimindeki 35 R 6345 plakalı otomobili sollamak istedi. İddiaya göre, Engizek araç sürücüsü ile yan yana gelince her iki sürücü de birbirini sıkıştırmaya çalıştı. Özbursa yönetimindeki otomobil, emekli savcının kullandığı otomobile arkadan çarpınca araçlar kaldırıma savruldu.

Savrulmanın şiddetiyle emekli savcı Engizek'in otomobili, Karabağlar Cumhuriyet Lisesi'nde güvenlik görevlisi olan Özbursa yönetimindeki otomobilin üzerine çıktı. Olayı gören çevredekiler durumu sağlık ve AKS 110 ekiplerine bildirdi. Altta kalan otomobilin sürücüsü Özbursa ile arkadaşları Selma Kanat (17), Sabri Emre Şahin (23) ve diğer aracın sürücüsü Engizek, AKS 110 ekipleri tarafından araçlarından çıkarılarak ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kanat ve Şahin, tedavilerinin ardından taburcu edilirken, sürücüler Özbursa ve Engizek'in tedavilerinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Her iki araç sürücüsü birbirinden şikayetçi olmazken kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi



Atakan ŞEN / İZMİR (AHT)