Ergenekon davalarının ve devam eden soruşturmalarla ilgili hakkında "Yargıyı etkileme, yönlendirme" suçlamasıyla dava açılan YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde görülen dava çıkışında yaptığı açıklamaların video görüntülerini Facebook'taki hesabında yayınladı.

Soruşturmalarla ilgili Facebook hesabında da sert açıklamalarda bulunduğu iddia edilen Ağaoğlu’nun devam eden davalara bakan hâkim ve savcıları kastederek, tehditler savurmayı sürdürdüğü öne sürüldü.

Ağaoğlu yayınlanan videosunda, "Beni yargı önüne çıkaranların istifa edeceği ve o kişilerin yaptığı hukuksuzlukların adil bir yargı önünde yargılanacağı ve onlara adaletli davranılacağı günler gelecektir..." dedi.

Bu davranışlar üzerine site yönetimi bir süre sonra Eminağaoğlu'nun Facebook'taki hesabını kapattı.

Hesabının neden kapatıldığını anlamadığını söyleyen Ağaoğlu, atılma gerekçesini öğrenmek için Facebook yönetimine ulaştı. Yönetimden gelen yanıtta, Ağaoğlu'nun tanımadığı kişilerle arkadaşlık ya da iletişim kurmaya çalıştığı ifade edilerek, üyelik sözleşmesinin "Tanımadığınız kişilere arkadaşlık istekleri göndermek, yabancılara istenmeyen, rahatsız edici Gelen Kutusu mesajları göndermek, siteyi flört veya iş amacıyla başka kişileri aramak ve mesaj atmak için kullanmak" maddeleri hatırlatılarak, "Yapılan araştırmada bahsedilen bu davranışlardan birini (veya birkaç tanesini) gerçekleştirdiğiniz gözlemlenmiştir" denildi.

Zaman gazetesinin haberine göre Eminağaoğlu Facebook'a yazdığı mesajda, "Söz konusu gerekçeler, gerçeği yansıtmayan, şablon yanıt niteliğindedir. Aksi halde belirttiğiniz hususlar açıkça kişilik haklarıma ağır bir saldırı oluşturmaktadır. Sayfada yer alan, bana ait '12 Eylül'lere hayır' videosunun tıklanma rekorları kırdığı bir dönemde sayfanın kapatılmasını açıklamak hukuken olanaksızdır.

Söz konusu sayfaya erişimin açılmasını, aksi halde kapatma gerekçesinin açıkça dayanakları ile birlikte tarafıma bildirilmesini, kişilik haklarıma ağır saldırı niteliğindeki yanıtlarınız için hukuksal yollara başvuracağımın bilinmesini, yapılan yanlışlığın düzeltilmesini talep etmekteyim" dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook yetkilileri, sistemin birbirini tanıyan insanların iletişim kurması amacıyla kurulduğunu söyleyerek, Ağaoğlu'nun hesabındaki amacın iletişim amaçlı olmadığını bildirerek, şu cümlerle son defa Ağaoğlu'na cevabi mesaj gönderdi; "Durumunuzu gözden geçirdikten sonra, davranışınızın 'Hak ve Sorumluluklar Bildirimimizi' ihlal ettiğini belirledik. Lütfen hesabınızın tek bir şikâyet üzerine kapatılmadığını ve bu kararın detaylı bir inceleme sonucu verildiğini unutmayınız. Hesabınız hiçbir nedenden dolayı etkin hale getirilmeyecektir. Ayrıca, kapanan hesaptaki bütün veriler erişime kapatılmıştır ve herhangi bir şekilde paylaşılması mümkün değildir. Bu karar kesindir. Anlayışınız için teşekkürler."



ntvmsnbc