Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 20 gün önce kaybolan 53 yaşındaki Hasan Averbek'in cesedi, bir mağarada çuval içinde bulundu. Hastane bahçesinde aile üyeleri arasında olay çıkması nedeniyle Averbek’in ön otopsi işlemi Emniyet'in bahçesinde yapıldı.

Şırnak’ın İdil İlçesi’ne bağlı Ulak Köyü’nde oturan çiftçi Hasan Averbek, 20 gün önce Nusaybin’de bulunan bir akrabasının taziyesine gitti. Taziyeye gittikten sonra bir daha kendesinden haber alınamayan Averbek’in yakınları güvenlik güçlerine kayıp başvurusu yaptı.

20 gündür aranan Hasan Averberk’in, dün akşam saatlerinde Nusaybin’e bağlı Girmeli Mahallesi kırsalında bir mağarada bir çuval içinde cesedi bulundu. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemeden sonra ceset, Nusaybin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Averbek’in öldürüldüğünü duyan ailesi devlet hastanesi acil servis önüne akın etti. Hastane bahçesinde Hasan Averbek’in ailesi ve eşi arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

ÖN OTOPSİ EMNİYETİN BAHÇESİNDE YAPILDI

Hastanede bahçesinde kavga çıkması nedeniyle Hasan Averbek’in cenazesi İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Burada nöbetçi savcının yaptığı ön otopsiden sonra detaylı otopsi için Averbek’in cesedi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hasan Averberk’in öldürülmesi olayı ile ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

(DHA)