Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, yaptığı açıklamada, orucun çok önemli ve özel bir ibadet olduğunu söyledi.

Ramazan boyunca insani ve beşeri zaaflardan uzak durulacağını anlatan Bıyık, orucun Allah sevgisi ve rızası için tutulması gerektiğini ifade etti.

Bıyık, orucun sadece mideye değil bütün vücuda tutturulması gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan ayının ilk gününde, en uzun oruç, 17 saat 23 dakikayla Kırklareli'de tutulacak. Oruç tutmayı, insanlar aç durmak olarak anlıyorlar. Bedenen olduğu gibi ruhen de oruç tutmalıyız. Ağzın ve dilin afetleri dediğimiz dedikodu ve gıybet yapmamalıyız. Oruç sadece mideye değil bütün vücudun azalarına tutturulması gereken ıslah edici bir ibadettir. En önemli sosyal yönü de aç insanları, garibanları anlamamız için oruç empati kurmamızı sağlar. Aç olmanın ne kadar zor olduğunu, oruç sayesinde görürüz."

Ramazanda gösterişli sofralardan kaçınılması gerektiğini dile getiren Bıyık, "Ramazanda ayrı bir bereket olur. İftarlarda, sofralarda bereketler artar, dolar ve taşar. Dolaylısıyla ramazanda gösterişli sofralardan kaçınmalıyız. Ramazan adlı misafiri, evimizde iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor." diye konuştu.

Bıyık, 2014'te de ramazan ayında en uzun oruçlardan birinin 17 saat 33 dakika ile Kırklareli'de tutulduğunu hatırlattı.