Türk Büro-Sen Sendikasına bağlı Maliye Çalışanları Ankara 2 No'lu Şubesinin, Ankara Valiliğine yaptığı engelli kamu çalışanlarının servis araçlarından faydalandırılması ile ilgili talep Valilik tarafından kabul edildi. Bundan böyle Ankara'da kamu kurumlarında çalışan engelliler, kamuya ait servis araçlarından mevzuat hükümleri doğrultusunda yararlanabilecek.

Maliye Çalışanları Sendikası'nın 2 Şubat 2011 tarihinde Ankara Valiliğine yaptığı başvuru, Ankara Valiliği tarafından kabul edildi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzası ile yayınlanan Genelge'de engelli personel istihdam eden kamu kurum ve kuruluşlarınca, mahalli idareler ve ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon sağlanarak engelli kamu görevlilerinin kamuya ait servis araçlarından mevzuat hükümleri doğrultusunda yararlandırılmalarının sağlanması istenildi.

-"ENGELLİ PERSONELİN SORUNLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK"-

Maliye Çalışanları Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Hakan Uzunoğlu konuya ilişkin olarak ANKA'ya yaptığı açıklamada, kamuda çalışan engelli personelin sorunları ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, "Dileğimiz, çeşitli Kurumlardaki bir kısım Daire Amirlerince engellilere verilen işi bir sadaka bir lütuf gibi gören, olumsuz hava koşullarında ve özel günlerde resmi izinleri kullandırılmayan, sağlık raporlarında belirtilen özür durumlarını dikkate almayan ve başındaki platin nedeniyle yüzde 80 engelli olarak çalışan personeline "Senin neren özürlü benden sağlamsın' diyen idarecilerin zihniyetini değiştirmesidir" dedi.
Uzunoğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in bu örnek davranışının tüm kamu idarecilerine bir ilham olmasını dileyerek, Yüksel'e tüm engelliler ve Maliye çalışanları adına teşekkür etti.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)