Engelli insanlarımız için yapılması gereken şeyler arasında, rahat ve güvenli yürümelerini sağlamak için yapılması zorunlu olan yol çizgi ve bordürlerini düzenleyen kanun ve yönetmeliklerin olduğuna dikkat çeken Akyüz, şunları kaydetti; "Bu yasal mevzuat nelerin yapılması gerektiği yanında, nasıl yapılması gerektiğini de düzenliyor. Çizgi ve bordürlerin eni, boyu, yüksekliği bile belirlenmiş durumda. Ancak yapılış aşamasında ve yapıldıktan sonra denetleyen yok. Başkent Ankara’nın bütün merkezi yollarında ve ara sokaklarında yapılan engelli yürüme aparatları, bırakın engelliler için yürüme kolaylığı sağlamayı, tüm vatandaşlar için tehlike arzeder duruma gelmiştir.

Ülkenin her yeri, bütün il ve ilçe merkezleri aynı durumdadır. Bir çukurla, elektirik direği, çöp kutuları, manav tezgahları, lokanta masaları, park eden araçlarla son bulan yollar yanında, yapılan tüm bordürlerin kenarı kalkmış, sökülmüş, dağılmış durumdadır."

Akyüz şöyle devam etti; "Bu yollar büyük paralarla ihale edildi, yürüme plakaları yollara yapıştırıldı, ek para verilerek köşelerinden çivilendi, yeni ihale açılarak yeniden yapıştırıldı. Bazı kişilere “rant kapısı” açıldı, ancak vatandaşa tuzak durumuna geldi. Sonra darmadağın oldu, köşeleri kalktı, dağıldı, parçalandı. Şimdi sökülmesi için yeniden ihale açılacak, söküldükten sonra yeniden yapılması için ihaleler yenilenecektir. 
Bu durum tüm insanlar için büyük ve yaşamsal bir tehlike arzetmektedir ve bir terör boyutundadır. Her şeyde olduğu gibi; denetiminin yapılmaması, her kademedeki yetkiliden hesap sorulmaması işin en acıklı yönü ve tek sebebidir.” Şeklinde açıklamalarda bulunmuştur."

(Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av. A. Erdem Akyüz / Hukukihaber.net)