Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve Türkiye'nin sayılı cerrahlarından Prof. Mehmet Füzün, Başbakan Erdoğan'ın ameliyatına ilişkin bazı ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı.

Prof. Füzün, "Kolon ve rektum uzmanı olarak ben de ameliyattaydım. Ameliyattan sonra sonuçlara baktık, inceledik. Çıkartılan polipler iyi huyluydu" dedi.

‘egedesonsöz.com’ adlı internet sitesine konuşan Füzün, ameliyat sürecinin tüm ayrıntılarını anlattı.

Rutin kontroller sırasında bağırsağındaki poliplerin belirlenmesi üzerine Başbakan'ın kendisini aradığını ve durumu anlattığı belirten Füzün, "Kendisine ameliyat ile ilgili bilgiler verdim. Açık ameliyat konusunda Türkiye’de bilinen biri olduğumu, fakat bu işi kapalı olarak yapanların da bulunduğunu ifade ettim. Başbakanımıza ameliyatı yapan isim Prof. Dr. Dursun Buğra hocamızı önerdim. Zaten Başbakan'ın ekibi inceleme ve araştırma yapmış olmalı ki beni aradılar. Daha sonra ameliyat sürecine girdik” dedi.

Mehmet Füzün, "Yapılan operasyonda aldığımız polipler iriydi ama zararsızdı" ifadesini kullandı.

Ameliyat sırasındaki ayrıntıları da paylaşan Füzün, ameliyatın üç saat sürdüğünü ancak stresli olduğunu söyledi. "Tabii ki sıradan bir insanın ameliyatını yapmıyorsunuz. Tayyip Erdoğan, Dünya’nın sayılı ilk 3-5 liderinden birisi. O yüzden ameliyatta stres yaşadık” dedi.

Prof. Füzün, kapalı ameliyat yöntemini Başbakan’ın görevine çabuk dönmesi için tercih ettiklerini belirtti ve "Eğer açık ameliyat olsaydı göreve dönmesi bir ayı bulabilirdi" ifadesini kullandı.