Birlikte yaşadığı Atilla A. cezaevinde olduğu için ev kirasını ödeyemeyince kızları 5 yaşındaki Selvi ve 3 yaşındaki Fatma Nur’la birlikte sokağa atılan Yasemin Kahriman, Mersin Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi. Buradaki koşullara dayanamayan Kahriman, çocuklarını da alıp Adana’daki akrabasının evine misafir oldu.

PARKLARDA YAŞIYOR
9 Ocak’ta evde çıkan yangında Selvi ve Fatma Nur yanarak hayatını kaybederken, anne yaralı olarak kurtuldu. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Yasemin Kahriman, akıl sağlığıyla ilgili ön rapor alınması için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan muayene ve tetkiklerin ardından ifadesini alınan Kahriman, Mersin’e döndü. O günden bu yana sahilde ve parklarda yaşamını sürdüren Yasemin Kahriman, kendine sahip çıkılmasını istedi.

'ÇIĞLIKLARI KULAĞIMDA ÇINLIYOR'
Akdeniz İlçesi’nde bulunan Atatürk Parkı ve çevresinde kalan Kahriman, başından geçenleri şöyle anlattı:"Sığınma evinde saat 18.00’den sonra mutfak kapanıyordu. Acıkan çocuklarıma bir şey veremiyordum. Geceleri su içirerek uyutuyordum. Dayanamayıp çıkıp, Adana’daki halamın yanına sığındım ama orada da yangın çıktı. Çocuklarım, ’Anne yangın, kurtar bizi’ diye çığlık atıyordu. İki çocuğumu da kurtaramadım. Çığlıkları hala kulaklarımda çınlıyor. Ciğerim yanmış, yaşayan bir ölü gibiyim. Çocuklarım öldükten sonra sokaktayım. Eşim cezaevinde, ben sahilde yatıyorum. Devletten tek istediğim başımı sokacak bir ev sağlanması."




Ali Ekber ŞEN- İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA)