Bir süredir rahatsız olan Ali Hüner, Bahçelievler’deki evinde eşinden boşanan kızı Arzu Hüner Tuncel tarafından ölü bulundu. Hüner’in cenazesi, bugün Anayasa Mahkemesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketi Elmadağ İlçesi’ne getirildi. Cenazeye 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, eşinden ayrılan kızı Arzu ve 2 çocuğu bulunan oğlu Ömer Hüner ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ali Hüner, Elmadağ Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra 2009’un Nisan ayında rahatsızlığı nedeniyle 72 yaşında hayatını kaybeden eşi Tülay Tuğcu’nun Elmadağ Mezarlığı’nda kabrinin yanında toprağa verildi.


Ali Hüner kimdir?

Elmadağ’da 1939 yılında doğan Ali Hüner, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile birlikte 1962 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hüner, 1984’te Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Üyeliği’ne seçildi. Hüner, bu mahkemede Daire Başkanlığı ve Başsavcılık görevlerinde bulundu. Kıdemli Albay rütbesinde iken 17 Eylül 1993’te Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne seçilen Hüner, 15 Temmuz 1999’da ise Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı’na seçildi. Hüner, 2004 yılında emekli oldu.

ELEKTRİĞİ- SUYU OLMAYAN BAĞ EVİNE YERLEŞTİ
Üç torun sahibi olan emekli Yargıç Ali Hüner, 2004 yılında emekli olduktan sonra Elmadağ İlçesi’nde elektiriği ve suyu olmayan bir bağ evinde bağ, bahçe işleri ile uğraşarak yaşamını sürdürdü. Ali Hüner’in Anadol marka otomobil meraklısı olduğu bu otobobilini kullanmaktan büyük keyif aldığı biliniyordu. Hüner, eski Cumhurbaşkanı ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden okul arkadaşı olan Ahmet Necdet Sezer’in oğlunun Çankaya Köşkü’ndeki nikah törenine 31 yıllık Anadol marka otomobili ile giderek dikkatleri çekmişti. Hüner, meslektaşlarından çok farklı bir yaşam sürdürüyordu.





Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), (DHA)