Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Anayasa Mahkemesi başkanlarından Necdet Darıcıoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki törene, Darıcıoğlu'nun kızı Ümit Atlı, kardeşi Haluk Darıcıoğlu, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Oğuz Tozak, eski Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Güven Dinçer ile bazı askeri yetkililer katıldı.

Darıcıoğlu'nun tabutu, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan tabut, daha sonra cenaze arabasıyla defnedilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Necdet Darıcıoğlu, 3 ay önce geçirdiği trafik kazasında yaralanmış ve 2 gün önce tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

Darıcıoğlu'nun özgeçmişi

Necdet Darıcıoğlu, 4 Mayıs 1926'da Antalya'da doğdu. Milli Savunma Bakanlığı adına askeri öğrenci olarak okuduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1949'da mezun olan Darıcıoğlu, 1963'te Askeri Yargıtay Başsavcı Yardımcılığı görevine, 1965'te Askeri Yargıtay Başsavcı Başyardımcılığına atandı. 1968'de Askeri Yargıtay üyesi olan Necdet Darıcıoğlu, 1977'de Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Darıcıooğlu, 2 Mart 1990'da Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak göreve başladı ve 4 Mayıs 1991'de emekliye ayrıldı.