Eskişehirli avukatlardan oluşan Hukuksal Bakış Derneği, başlattığı yardım kampanyasında toplanan kışlık kıyafet, ayakkabı, battaniye, çocuk bezi gibi çok sayıda acil ihtiyaç malzemesini Eskişehir Valiliği kriz masası aracılığıyla akşam saatlerinde bölgeye gönderdi.
 
Konuyla ilgili Hukuksal Bakış Derneği Başkanı Av. Turgay Balaban yaptığı açıklamada doğal afetlerin, toplumun yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye çıktığı zaman dilimleri olduğunu belirterek, "Milletimizin, bu zor zamanlarda, yüksek karakterinden beklenen dayanışmayı sergilediğini gururla izliyoruz. Çabamız, bir gönül köprüsü de Eskişehir'den Van'a kurmak içindir." dedi.
 
Kampanyaya gösterdikleri duyarlılık için derneğin üyesi olan ve olmayan katkı sahibi tüm meslektaşlarına Hukuksal Bakış Derneği adına şükranlarımı sunan Balaban, "Aksi yönde faaliyetler ve bölücü teröre rağmen bu acı günde, istisnalar hariç tutulursa, tüm Türkiye'nin kenetlendiğini görmek de bizleri ayrıca gelecek adına umutlandırmaktadır." diye konuştu.
 


Cihan