Gezi olayları sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 269 günlük koma sonrası yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için önceki gece başlayan eylemler dün de sürdü. 30’dan fazla kentte düzenlenen protesto gösterilerine polis TOMA ve biber gazıyla müdahale etti, gösterilerde iki kişi  can verdi, çok sayıda kişi yaralandı. 

 * İSTANBUL:  Berkin Elvan’ın cenaze töreninin yapıldığı Okmeydanı semtinde, saat 22:00 sıralarında silah sesleri duyuldu. Olayda yaralanan 3 kişiden birinin hayatını kaybettiği açıklandı.
Saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde toplanarak tekbir getirmeye başladı.
Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi’nde tedavi altına alınan Burakcan Karamanoğlu kurtarılamadı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan kişilerden birinin elinden, diğerinin ise sırtından yaralandığı ileri sürüldü. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, olayda ölen gencin 22 yaşında olduğunu açıkladı. Aziz Babuşcu olay sırasında bölgede polisin olmadığına da dikkat çekti.

 * ANKARA: BerkinElvan için Kızılay Güvenpark’ta toplanan binlerce kişiye polis trafiğin kapanmamasına ve herhangi bir olay olmamasına rağmen biber gazı, basınçlı su ve plastik mermilerle müdahale etti. ODTÜ öğretim görevlisi Mehmet Mutlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Kızılay’da bir kişi, Tuzluaçayır’da iki kişi polis müdahalesi sonucu yaralandı. Atılan gaz bombasından etkilenen çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı. Polis, gözaltılara engel olmak isteyen vatandaşlara da eliyle biber gazı bombası atarak, müdahale etti. Olaylar sırasında bir kişi sağ gözüne isabet eden bir cisim nedeniyle yaralandı

* İZMİR: Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden, Konak meydanına gitmek üzere yürüyüşe başlayan yaklaşık 10 bin kişiyi bulan protestocuların önü Cumhuriyet Meydanı’nda kesildi. Polis Kent güvenliğini gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi. Polisin gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler, havai fişek kullandı.

 * ANTALYA: Antalya’da da KESK ve DİSK’in aldığı genel eylem kararının ardından düzenlenen yürüyüş sırasında en önde yer alan genç kızlar, bir ellerinde Berkin Elvan’ın fotoğrafı diğer ellerinde ekmekle yürüdü.

 * ŞANLIURFA: Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri son zamanlarda HDP’ye yönelik saldırılar ile Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etti.

 * KONYA: Çoğunluğu üniversite öğrencisi 150 kişi, Gençlik Merkezi’ndeki amfi tiyatro alanında oturma eylemi yaptı. Göstericiler, üzeri siyah örtülü bir sembolik bir tabut getirdi, tabutun önüne de Berkin’in fotoğrafı koyuldu. 

 * ADANA: Merkez Turgut Özal Bulvarı üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu, ellerinde ekmek ve Berkin Elvan’ın fotoğraflarını taşıyarak yürüyüş yaptı.
Akşam saatlerinde yaklaşık 300 kişilik grup, Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Berkin Elvan için sloganlar atan grup, Sular Kavşağı istikametine doğru yürüyüşe geçti. Polisin, ‘müdahale’ uyarısına karşın yürümekte direnen gruba su ve biber gazlarıyla müdahale edildi.

Yine gaz ve tazyikli suyla müdahale

Şişli’de toplanan kalabalığa polis müdahale etti. TOMA’dan tazyikli su sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçarak dağıldı. Atılan biber gazından etkilenen vatandaşlardan baygınlık geçirenler oldu.

POLİS GAZ? KURBANI MI?

Tunceli’de zırhlı araçlara taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba, polis, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında zırhlı araç içerisinde bulunan 30 yaşındaki polis memuru Ahmet Küçüktağ kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Küçüktağ’ı yaşatmak için doktorlar yaklaşık 2.5 saat çaba harcadı. Hastanede bir kaç defa kalbi duran ve Elazığ Fırat Üniversitesi’nden askeri helikopterle getirilen kalp pilinin takıldığı Küçüktağ, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Küçüktağ 8 aylık evleydi.