İsmini vermek istemeyen 15 yaşındaki Ezidili genç kız ile hamile bir genç kız, kaçırılan diğer kızlarla beraber IŞİD tarafından nasıl yakalandığını, onların elindeyken neler yaşadığını ve nasıl onlardan kaçarak hayatlarını kurtardığını ABD haber ajansı Associated Press'e anlattı.

İKİ ADAMA SATILARAK ZORLA EVLENDİRİLDİ

Ailesini korumak için ismini gizleyen genç kız, IŞİD tarafından ele geçirildiği zaman, köle olarak iki adama satıldı. İki adamla zorla evlendirilen 15 yaşındaki kız, ilaçla ikisini de uyutarak bir şekilde ellerinden kurtulmayı başardı.

ŞOK DETAY! 5 YAŞINDAKİ KIZLAR DA TUTSAK EDİLMİŞ

Associated Press haber ajansına konuşan genç kız, evlerinden kaçarken Irak'ın Sincar Dağı'nda IŞİD tarafından yakalanan ve tecavüze uğrayan yüzlerce Ezidi mezhebi üyelerinden biri. IŞİD tarafından ele geçirilen bir çok genç kızların ve kadınların sığınaklarda tutularak tecavüze uğradığını söyledi. Bu tutsak kızların içinde 5 yaşındaki kızların da olduğunu ekledi.

IRAK'TAKİ AİLESİNİN YANINA GİTMEYİ BAŞARDI

Tutsak edilen 15 yaşındaki kız, daha sonra memleketi Irak'a dönerek bir barınakta geçici olarak yaşayan ailesinin yanına gittiğini ve hayatına devam etmeye çalıştığını söyledi. Fakat babasının ve erkek kardeşlerinin, diğer erkekler nerede olduğu ve yaşayıp yaşamadığı henüz bilinmiyor.

GENÇ KIZLARIN KAÇIRILMA HİKAYESİ

Kaçırılma hikayesini anlatmaya başlayan genç kız, Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesi yakınlarına kendisi gibi birçok genç kızın götürüldüğünü anlattı. Buradaki Badosh Hapishanesi'nde tutsak edildiler. Fakat ABD'nin hava saldırıları başlayınca, IŞİD militanları onları Irak'taki en sağlam kaleleri olan Musul'a götürdü. Oradan da, militanların Rakka'daki garnizonlarına götürüldü.

'GENÇ KIZLAR SATILMAK İÇİN Suriye'YE GÖTÜRÜLDÜ'

'Genç kızları satmak için Suriye'ye götürdüler' derken, genç kız bir anda kendini kötü hissediyor ve başını yere eğiyor. 'Ben de Suriye'de satıldım. Yaklaşık 5 gün kız kardeşlerimle kaldım. Daha sonra kız kardeşlerimden biri satıldı ve Musul'a tekrar geri götürüldü. Ben ise Suriye'de kalmaya devam ettim.'

KIZ KARDEŞİ, KAÇMAYI BAŞARDI AMA TEKRAR IŞİD'E SIĞINDI

'Kız kardeşim Filistinli bir adamla evlendirildi. Fakat, adamın evinde çalıştırdığı hizmetçisinden silah alarak zorla evlendirildiği adamı öldürdü. Oradan kaçtı ama gidecek bir yeri yoktu. Bildiği tek yer vardı, o da Rakka'da diğer kızlarla beraber ilk tutsak edildiği evdi.

BU SEFER SUUDİLİ BİRİNE SATILDI

IŞİD'in o evine gitti fakat onu tanımadılar. Bu sefer de Suudi bir savaşçıya bin dolara satıldı. Satın alan kişi kız kardeşime, 'Senin adını Abeer olarak değiştireceğim, böylece annen seni tanıyamayacak. Ve Müslüman olacaksın, o zaman da seninle evleneceğim.' dedi. Bunun üzerine kız kardeşim, Müslüman olmayı reddetti ve evdeki herkese, içine uyku ilacı kattığı çayı servis etti. Herkes uykuya dalınca da oradan kaçtı.

BU SEFER ŞANSI YAVER GİTTİ

Bu sefer biraz daha şanslıydı çünkü yolda Türkiye'ye gitmekte olan bir arabaya denk geldi ve Türkiye'de abisini buldu. Türkiye'deyken abisi arkadaşlarından 2 bin dolar borç aldı ve Kuzey Irak'a geçebilmek için gümrük kaçaksına o parayı ödedi. Sonuç olarak, Kürt şehri olan Duhok'a geldi ve diğer Yezidi ailelerle beraber kalmaya başladılar.

DİĞER IŞİD KURBANI KIZ, KAÇIRILDIĞINDA 6 AYLIK HAMİLEYDİ

Associated Press'e konuşan diğer IŞİD kurbanı genç kız, IŞİD militanlarının onlara yeterli yemek ve su vermediklerini hatta oturacak yerleri bile olmadığını anlattı. Genç kız, Sincar'a götürüldüğünde 6 aylık hamileydi.

KOCASINI SON KEZ ÖLDÜRÜLÜRKEN GÖRMÜŞ

Kocasını son kez Sincar'da öldürülürken gördüğünü söyledi. Hamile kız, Musul'da IŞİD'lerin ele geçirdiği bir eve diğer kadınlarla beraber götürüldü. Ve diğerleri gibi o da evlendirildi. 'Militanlar her birimizi seçerek zorla evlendi' diyen genç kız, hamile olduğu için tecavüze uğramadı.

BANYONUN PENCERESİNDEN KAÇTI

Birkaç hafta sonra, gece yarısı banyodaki pencereye tırmanarak kaçtı. Yakınlarda, Kürtlerin kontrolünde olan bir bölgeye gitti. Musul sokaklarında merhametli birisi kıza yardım etti.

Genç kız, şuan babası ve kız kardeşi ile beraber 5 bin Ezidi mültecilerin sığındığı Sharia'da, inşaatı bitmemiş bir binanın içinde yaşıyor. 'Ölüm benim için zor bir şey değil. Üstelik kocamın, kayınbiraderimin ve kayınpederimin öldürüldüğüne şahit oldum. Benim için en acı şey, bir militanla evlendirilmekti. En kötüsü bu oldu'. dedi.

IŞİD, YEZİDİLERİ 'ŞEYTANA TAPANLAR' OLARAK GÖRÜYOR

Eski Mezopotamya dinlerinden olan Ezidiler, IŞİD militanları tarafından 'şeytana tapanlar' olarak görülüyor. Ezidilere yaptıkları işkenceler, dünyada büyük tepkiye yol açınca Batılı ülkeler için dönüm noktası oldu ve IŞİD'e karşı müdafaa saldırıları başlattı.

Terörist grup IŞİD, binlerce insanın canına kıyarak Irak'ın ve Suriye'nin büyük bir bölümünü işgal etti. Bu vahşi savaş Suriye'deki Kobani'de de devam ediyor. Militanların yakın bir zamanda kontrolü ele geçireceklerinden korkuluyor.