Sarıyer Belediyesi, Fatih Ormanı içerisinde Bilgili Holding-Doğuş Holding ortaklığıyla yapılması planlanan 108 villa, 15 bin kişilik salon, mağazalar ve restoranları içeren Park Orman Tabiat Parkı projesine ruhsat vermeyeceğini açıkladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İddia edildiği gibi Fatih ve Kuzey Ormanları’ndaki yapılaşmalara imar izni ve ruhsatı vermedik. Vermeyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları’nın ve halkın içinde olmadığı hiçbir girişimin parçası da olmadık. Olmayacağız” açıklamasında bulundu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Radikal'in soruları üzerine ise projeye "Halkın kaygııları giderilmeden onay vermeyeceklerini" söyledi.
 
Projeye henüz ruhsat verilmediğini ve projenin inceleme aşamasında olduğunu söyleyen Genç sözlerine şu şekilde devam etti:
‘’En baştan beri bu proje ile firmaların ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla konuşmasını istedik. Çünkü sadece mevzuatların izin vermesi ve yasaların uygun olması bir projenin uygulanması için yetmiyor. Projeler hayata geçirilirken toplumsal duyarlılık ve hassasiyetler göz önünde bulundurmalı. Çok hassas bir noktayız. Hassasiyetlerimizi özellikle proje sahiplerine de ilettik. Sonradan ortaya çıkabilecek bir takım sıkıntıları şu anda öngördüğümüz için bu hassasiyetlerin kamuoyuyla paylaşılması gerekildiğini de proje sahiplerine ilettim. Firmalar proje hakkında sivil toplum kuruluşlarına gerekli bilginin verildiğini söylüyor. Ancak sivil toplum kuruluşları bu proje hakkında yeteri kadar bilgilendirilmediklerini savunuyor. Biliyorsunuz insanlarda bir üçüncü köprü sendromu oluştu. Üçüncü köprü için beklenin çok üstünde ağaç kesildi. Çevreye çok büyük zararlar verildi. Ondan sonra bu konuyla ilgili değişik gruplar ve sivil toplum kuruluşları defalarca beni ziyaret etti. Dolayısıyla biz de böyle bir hassasiyeti göz önünde bulundurup çalışmalarımızı hassasiyetlikle devam ettiriyoruz. Yanlış bir karar verilmemesi için bu projeyi titiz bir şekilde inceliyoruz.’’

1490 dönümlük ormanlık arazide proje yapılacağına ilişkin haberler üzerine ‘Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi’, Bilgili Holding ve Sarıyer Belediyesi önünde eylemler düzenlemiş, projeye karşı tepkilerini dile getirmişti. (DHA/RADİKAL)