Bir evden 4, başka evden 5 cesedin çıktığı katliamın şüphelisi firarda. Sağ kalan akrabalarsa tedirgin. Türkiye Gaziantep'den gelen bu kara haberle sarsılırken benzer bir şiddet haberi saatler sonra bu kez Ankara'dan geldi. Ayrıldığı kız arkadaşının başka biriyle evleneceğini öğrenen kişi önce eski kız arkadaşını öldürdü sonra intihar etti. Olay sırasında evde bulunan kızın annesi ise kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

GAZİANTEP’te özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Yusuf Taş (25), 4 yıl önce uzaktan akrabası Tuğba Taş (21) ile evlendi. 3 yıl önce kızları dünyaya gelen Taş çifti, 1 yıl önce İstanbul’a taşındı. İstanbul’da garsonluk yapmaya başlayan Yusuf Taş ile eşi Tuğba arasında geçimsizlik başladı. Genç kadın, kızını da alarak 5 ay önce Gaziantep’e döndü ve teyzesi Şenel Çakmak’ın (39), Düztepe Mahallesi’ndeki evinde yaşamaya başladı.

KORUMA İSTEYECEKTİ

Bu sürede eşi Yusuf’un yakınlarıyla görüşmeyi sürdüren Tuğba Taş, onlara boşanmak istediğini söyledi. Yakınları, barışmak için aracı olmasını istediği Yusuf Taş’ı eleştirdi ve boşanmalarını istedi. Eşi Tuğba’nın yanı sıra yakınlarının bile kendisini haksız bulmasına öfkelenen Yusuf Taş, iddiaya göre telefonla sık sık, ayrılmaları halinde Tuğba Taş ve destek verenleri öldüreceği tehdidinde bulundu. Yakınlarının anlattığına göre Yusuf Taş’ın tehdit telefonları son dönemde iyice sıklaştı. Bunun üzerine genç kadın, hem boşanma davası açma, hem de koruma talebinde bulunma kararı aldı.

Bu karar için hazırlık yapan Tuğba Taş’ın, savcılığa giderek tehdit edildiği için koruma talebinde bulunmak istediği, yakınları tarafından dile getirildi. İddiaya göre, tüm çabalarına rağmen eşini ve yakınlarını ikna edemeyen Yusuf Taş, önceki gün İstanbul’dan Gaziantep’e geldi. Telefonla ulaştığı eşi Tuğba Taş’a görüşme isteğini iletti ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine eşinin evinde kaldığı teyzesini aradı. Eşinin teyzesinin olumlu yanıt vermesi üzerine Yusuf Taş önceki gece yarısı eve gitti. Teyze Şenel Çakmak, oğlu Ahmet Can Çakmak (16), amcasının oğlu Turan Taş (22) ve 2 yakını ile kızının da bulunduğu evde Yusuf Taş, eşi Tuğba’ya barışma ve yeniden bir araya gelme talebini iletti. Ancak olumsuz yanıt alınca da pompalı tüfekle 3 yaşındaki kızı hariç herkese peş peşe ateş etmeye başladı. 

İLK EVDE 4 CESET

Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Tuğba Taş, Turan Taş, Şenel Çakmak ve Ahmet Can Çakmak öldü, ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Yusuf Taş, cinayetlerin ardından olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, evde 4 ceset ve 2 yaralıyla karşılaştı. 

ARANIRKEN 5 CESET DAHA

Polis katliam yapan Yusuf Taş’ı her yerde ararken, sabah saatlerinde kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Sam Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Taş’ın kuzeni Türkan Taş’ın çalıştığı halı atölyesine gitmemesi üzerine durum yakınlarına iletildi. Yakınları gittikleri evin önünde kan izleri görünce güvenlik güçlerine haber verildi. İhbar üzerine gelen ve çilingir yardımıyla içeri giren güvenlik güçleri evde Yusuf Taş’ın amcası Mustafa (45), yengesi Gülay (44) ile kuzenleri Türkan (20), Furkan (16) ve Gül Taş’ın (14) cesetleriyle karşılaştı. Yapılan incelemede 5 kişilik ailenin tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi.

‘Kökünüzü kurutacağım’

FİRARİ Yusuf Taş'ın, babası ve diğer amcası ile çocuklarını tarayarak, ‘Oluk oluk kanınızı akıtacağım, kökünüzü kurutacağım' diye tehdit ettiğinin ortaya çıkması üzerine polis, Taş Ailesi’nin fertlerinin yaşadığı mahallelerde önlem aldı. Polis telsizlerinden sık sık Yusuf Taş'ın silahlı ve çok tehlikeli olduğu belirtilerek uyarı anonsları yapılıyor. 

BİR DEHŞET HABERİ DE ANKARA'DAN
Ankara'da ayrıldığı kız arkadaşının başka biriyle evlendireceğini öğrenen kişi dehşet saçtı. Ayrıldığı kız arkadaşının ailesinin evine gelen kişi, eski kız arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti. Olay sırasında evde bulunan kızın annesi de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Ankara Elvankent'te yaşayan 20 yaşındaki Nesrin A.'nın erkek arkadaşı Serkan G. ile birlikteliğine Nesrin A.'nın ailesi karşı çıktı. Bir süre sonra Nesrin A. ile Serkan G. ayrıldı.

Serkan G. ayrıldığı kız arkadaşı Nesrin A.'nın başka biri ile evlendirileceğini duyunca Nesrin A.'nın yaşadığı eve geldi. Serkan G. ayrıldığı kız arkadaşının ailesi ile konuşmaya başladı. Çıkan tartışmanın ardından Serkan G., Nesrin A'yı vurduktan sonra intihar etti.

Serkan G. ve Nesrin A. olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sırasında evde bulunan Nesrin A.'nın annesi Nurhayat A. ise kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan anne Nurhayat A. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın yaşandığı evde polisin yaptığı incelemenin ardından Serkan G. ve Nesrin A'nın cenazeleri alınarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

 Hürriyet