İlköğretim 8. sınıf öğrencileri yarın, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri ise 5 Haziran Pazar günü Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek.

Hafta sonu SBS heyecanıyla geçecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri 4 Haziran 2011 Cumartesi günü, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri de 5 Haziran 2011 Pazar günü SBS'ye girecek. SBS, bütün il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacak. SBS yurt içi ve yurt dışı bütün sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak ve merkezi sistemle, aynı anda yapılacak. Sınava girecek 1 milyon 70 bin 148 8. sınıf öğrencisine sınavda 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre tanınacak.

-SBS 7. SINIFLAR İÇİN SON KEZ YAPILACAK-

İlköğretim 7. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek olan SBS, bu yıl son kez yapılacak. Pazar günü yapılacak sınavda 7. sınıf öğrencileri 90 soru cevaplayacak. 1 milyon 97 bin 503 adayın katılacağı sınav 110 dakika sürecek.
İlköğretim 8. sınıflar için sonuçlar 7 Temmuz'da, ilköğretim 7. sınıflar için sınav sonuçları da 5 Ağustos'ta açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlara "http://www.meb.gov.tr" ile "http://oges.meb.gov.tr" adreslerinden ulaşılacak.

-KİMLİKLERİ YANINDA OLMAYAN ÖĞRENCİLER SINAVA GİREMEYECEK-

Adayların sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve iz bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları gerekirken kimlik belgeleri yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.
Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek.

-PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI-

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise ilköğretim 8. sınıflar için 4 Haziran 2011 Cumartesi günü, ilköğretim 7. sınıflar için ise 5 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak. İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri PYBS'ye başvurmaları halinde ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak. (ANKA)