Hakim adayı Didem Yaylalı'nın HSYK tarafından meslekten uzaklaştırıldıktan sonra 1 yıl boyunca maaşının yatırılmaya devam ettiği ama mesleğe alınmayan Yaylalı'nın bu süreçte ağır depresyona girdiği iddia edildi.

Stajı bitmiş olmasına karşın atanmayan ve hiç bir yerde de çalışamayan Yaylalı'nın avukat olma kararı aldığı ve en sonunda hiç kimseye haber vermeden Fethiye'ye gittiği öne sürüldü.

Fethiye ilçesinde 26 yaşındaki hakim adayı Didem Yaylalı, akşam alkol aldıktan sonra kaldığı otele döndü.

Odaya giren temizlik görevlisi, Didem Yaylalı'yı yerde hareketsiz yatarken buldu. Otel yetkilileri, ambulans çağırdı.

Didem Yaylalı, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Odasında antidepresan ilaç bulunan Yaylalı'nın alkol aldıktan sonra ilaç içtiği için kalp krizi geçirdiği öne sürüldü.

Didem Yaylalı'nın naaşı otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ANNESİ: BEBEĞİMİ BENDEN KOPARDILAR
Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından Adli Tıp’tan alınan Didem Yaylalı’nın cenazesi, Bursa’ya getirildi.

Yaylalı’nın emekli hemşire olan annesi Şamile Yaylalı, gözyaşları içinde "Hakim olacak devletine faydalı olacak derken şu hale bak... Ciğerimi, bebeğimi koparıp benden aldılar. Başını yediler çocuğumun" dedi.

‘GURURUMU YOK ETTİLER’
Didem Yaylalı’nın astsubay olan babası Yaşar Yaylalı ise "Kızım 1.5 yıldır atama bekliyordu. Bronşit tedavisi gördüğü için 15 gün içinde 3-4 kez viziteye çıkmıştı. ‘Niçin fazla hasta oluyorsun?’ denilerek soruşturma açıldı ve disiplin cezası verildi. Disiplin cezası olarak ise 225 lira ceza kesildi" dedi.

Yaşar Yaylalı, ataması HSYK’nın 3’ncü Dairesi tarafından disiplin cezası ve bu süre zarfında hastane kayıtlarına ulaşmadığını gerekçe gösterip ataması reddedildiğini iddia etti.

Kızıyla en son Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü de belirten Yaylalı, "Kızım artık bu mesleği yapmak istemiyordu. Bana ‘hakkımı sonuna kadar arayacağım. Onlar benim gururumu, haysiyetimi yok ettiler. Atamam yapılsın, bir gün çalışıp istifa edeceğim’ diyordu” diye konuştu.

Kızının doktor kontrolünde hafif dozda antidepresan ilaçlar kullandığını da belirten Yaşar Yaylalı, "26 yaşındaki bir kızın bu kadar ağır bir süreci atlatması kolay değildi" dedi.



DAR PANTOLON İDDİASI
Bir gazetecinin, Didem Yaylalı’nın arkadaşlarının sosyal medyada “dar pantolon giydiği ve başı açık olduğu için intihar etti” yorumlarını hatırlatması üzerine ise Yaşar Yaylalı, "Bu konu hakkında bilgim yok. Ancak yorum yapmamı istiyorsanız doğrudur" diye cevap verdi.

'KIZIMI ÇAYCI YAPTILAR'
Baba Yaşar Yaylalı, staj döneminde kızının hakim tarafından çaycı olarak kullanıldığını savundu.

MESLEKTAŞLARINDAN TEPKİ
Yaylalı’nın intiharının ardından çok sayıda hakim ve savcı adalet.org isimli sitede mesaj yayımladı.
Sitede yer alan yorumlara göre, Didem Yaylalı’nın intiharının gerisinde, adaylığının HSYK tarafından reddedilmesi sonrası olduğu iddia edildi.

HUKUKÇULARDAN SİYAH ÇELENK EYLEMİ

Didem Yaylalı'nın intihar ederek yaşamına son vermesini 'HSYK tarafından öldürüldü' açıklamasıyla değerlendiren yakın arkadaşları, tüm hukukçuları 28 Ağustos 2013 saat 15.00 da HSYK önünde yapacakları siyah çelenk bırakma eylemine katılmaya çağırdı. (hukukihaber.net)