Konya İdare Mahkemesi'nde görev yapan hakim ve savcılar, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Köyü'ndeki Hamidiye İlköğretim ve Ortaokul öğrencilerine giysi yardımı gönderdi. Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol ve adliyede görev yapan hakim ve savcılar, meslektaşları adına Cudi Dağı eteklerindeki köye giderek öğrencilere yardımları ulaştırdı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol, beraberindeki hakim ve savcılarla birlikte bugün Konya İdare Mahkemesi'nde görev yapan hakim savcıların gönderidiği giysileri alarak, Cudi Dağı eteklerindeki Kurtuluş Köyü'ne gitti. Buradaki öğrenci ve okul yönetimi tarafından çiçeklerle karşılanan Başsavcı Varol ve beraberindekiler, ayakkabı, mont, kazak ve çeşitli giysilerden oluşan yardım paketlerini öğrencilere tek tek verdi.

CİZRE BAŞSAVCISI'NDAN KARDEŞLİK VURGUSU

Okulda düzenlenen yardım töreninde konuşan Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol, Konya'da görev yapan meslektaşlarının selamlarını ve yardım malzemelerini getirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Konya İdari Mahkemesi'nde görev yapan hakim ve savcı abileriniz, ablalarınız, sizlerle hediyeleşmek bağlamında tanışmak istediler. Bu vesileyle sizleri ziyaret etmiş bulunuyoruz. Zor şartlarda eğitim görerek, bir yerlerde başarılı olmanın ne demek olduğunu, buradaki hakim abileriniz, ablalarınız çok iyi biliyorlar. Emin olunuz biraz sonra yakinen tanışacaksınız, hepsi sizin kadar olmasa da ama en az bu kadar zor şartlarda eğitim gördüler. Yaşama koşulları bu kadar çok zordu ve ellerindeki imkanları en iyi şekilde kullanarak, şartları zorlayarak, hakim ve savcı olarak halkımıza, milletimize hizmet ediyorlar. Siz burdan diyeceksiniz ki, 'acaba biz de olabilir miyiz, bir gün biz de hakim ve savcı olabilir miyiz? Biz de hakim ve savcı olarak milletimize hizmet edebilir miyiz?' Hiç teretüdünüz olmasın hiç, endişeniz olmasın. Çalıştıktan, gayret ettikten sonra önünüzde yürüyemiyeceğiniz bir yol, aşamayacağınız engel asla olmayacak. Sizleri çok seviyoruz. İnanın kardeşlerin sözünü söylerken her hangi farklı bir bilinç altıyla bunu söylemiyorum. Sizler bizim kardeşlerimiz olduğunuz için, kardeşlerim şeklinde hitap ediyorum. Biz aynı milletin evlatlarıyız, kiminizin annesi böyle, kimimizin babası böyle. Ama hepimiz bir milletin fertleriyiz, evlatlarıyız ve hepimiz biriz. Yoktur birbirimizden bir farkımız."

"SİZLERİ CİZRE'DE HAKİM, DOKTOR OLARAK GÖRMEK İSTERİM"

Cizre Asliye Hukuk Hakimi Ayşegül Cerahoğlu da, öğrencilerin bir ideali olmasını istedi. Hakim Cerahoğlu hakim veya doktor olabileceklerini; bunun için çalışmak ve istemelerinin yeterli olduğunu söyledi. Her zaman yanlarında olduklarını belirten Cerahoğlu, "Sizlerden tek isteğim, dediğim gibi hep isteyin. Hiç birşey sizin için uzak olmasın, çalışın öğretmenleriniz de yanınızdadır. Sizi destekler biz de size destek oluruz. Adliyeyi görmek isterseniz gelin yanımıza. Benim gibi bir sürü hakim ablalarınız da var. Onlarla da görüşün, bakın inşallah siz de ileriki zamanlarda güzel yerlerde olursunuz. Cizre'de sizleri doktor hakim olarak görmek isterim" diye konuştu.



DHA