Osmanlıspor'un genç golcüsü Mehmet Umut Nayir okuluyla ilgili şunları aktardı;

"Hem okul hem de futbolu birarada yürütmeye çalışıyorum. Biraz misyonum değişik aslında sporcular okumuyor, okuyanlar sporcu olamıyor tarzında yaklaşımlar var. Benim durumumun gelecek nesillere örnek olacağına inanıyorum. Okula çok geldiğim söylenemez, sınavlara girip devam ettiriyorum."

Mehmet Umut Nayir futbol kariyeri hakkında ise şunları söyledi: 
Ülkemizde yabancı sınırı kalktıktan sonra ülkemize daha deneyimli, daha isim yapmış oyuncular gelmeye başladı. Takımımıza da çok kaliteli isimler geldi. Kaliteli isimlerle çalışıp, onlardan bir şeyler kazanmak benim açımdan çok önemli. Ben her geçen hafta öğrendiklerimin üzerine koyup devam etmek istiyorum. Oynamasam bile kendimi geliştirmem gerektiğini biliyorum. Şuan ki hedefim Osmanlıspor kadrosunda kalıcı olmak, şans bulursam onu en iyi şekilde değerlendirip ilk 11 oyuncusu olabilmek ise kısa vadede planım. (TRTSpor)

Hayatı...

Futbola 16 yaşındayken, İstanbul'un amatör takımlarından Albayrakspor'da başlayan Umut, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak Ankara'ya gelmiş ve MKE Ankaragücü'nün A2 takımında 1 sezon forma giymiştir. 2012 yılında ise profesyonelliğe ilk adımını MKE Ankaragücü ile atmıştır. 2012-2015 yılları arasında MKE Ankaragücü'nde forma giydikten sonra 2015 yılında Osmanlıspor'a transfer olmuştur.

Şu anda hem Osmanlıspor'da profesyonel futbol oynamakta hem de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etmektedir. Daha öncesinde ise lise eğitimini İstanbul Bayrampaşa Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. (Wikipedia)