Hukukçuların güncel konulardaki fikirlerini paylaştıkları www.adalet.org internet adresinde ilginç konular tartışılmaya başlandı.

Nedeni ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) propaganda yasağını protesto etmek. YSK'nın, 17 Ekim'de HSYK üyeliği için yapılacak seçimlerde uygulanacak esaslara ilişkin genelgesi 23 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre adayların propaganda yapmaları yasakladı. Bunun üzerine Türkiye'deki birçok hakim, savcı ve avukatların üyesi olduğu ve tartışma platformuna dönüştürdükleri 'www.adalet.org' sitesinde magazin haberleri yayınlamaya başladı. Daha önce 'YSK, kanun koyucu değildir', 'Yeni HSYK'dan beklentiler' gibi başlıklar açılan sitede, son dönemde türkücü İbrahim Tatlıses'le ilgili haberler yer almaya başladı.

GÜNDEMLERİ MAGAZİN
'En son magazin haberi' başlığıyla açılan forumda, 'Her türlü yazı ve paylaşımın propaganda yasağı kapsamında kalması ihtimali gözetilerek ve yasağa saygı gereği bu haber aktarılmıştır' denildi. Hakim Mehmet Gülçek tarafından açılan forumda, Tatlıses Kebap'ın, Etiler'deki açılışına ilişkin haberi yayınlandı.

375 hakim, savcı ve avukat tarafından okunan haberle ilgili çarpıcı yorumlar da yapıldı. Bursa'da görevli bir hukukçu haberi, 'Bence Safiye Soyman'ın olmayışı hem manidar hem de büyük eksiklik' diye yorumladı. Ali Musa Sarıçimen adlı bir hukukçu ise 'Cemil İpekçi, Mardin de defile yapacakmış...İlgilenen arkadaşlara duyrulur' şeklinde yorum yazdı.

Bir başka hukukçu ise, 'Tatlıses adalet.org'a reklam vermeye başlamış' ifadesini kullandı. Gülçek'in paylaştığı bu habere 'nazire' olarak açılan bir başka forumda ise İbrahim Tatlıses ve oğlu İdo'ya ilişkin haber yayınlandı.

HANGİ LÜKS OTOMOBİL REVAÇTA
Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce, 25 Eylül 2010 tarihinde sitede yayındığı haberde, İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo'ya aldığı Mercedes arabayla ilgili habere yer verdi. 144 hakim, savcı ve avukat tarafından okunan habere bir çok hukukçu yorum yaptı.

İstanbul Barosu avukatlarından Yasemin Kutluğ, savcı Yüce'nin yayındığı habere , 'Valla İstinye Park'ta cirit atan ultra lüks otomobiller düşünülerse bu Mercedes hiç olmamış, out!' karşılığını verdi. Haftanın olayları adalet.org'da! AçIlan bir başka forumda da yine hukuk değil, haftaya damgasını vuran olaylar ve fıkralar paylaşıldı.

İzmir Vergi Mahkemesi Başkanı Battal Öğüt tarafından açılan forum sayfasındaki şu fıkra dikkat çekti: Rus fizikçiler, yerin 100 metre altında bakir tel bulduklarını, bunun atalarının 300 yıl öncesinde telefon şebekelerinin olduğunu kanıtladığını duyurdular. Bu olaydan 1 hafta sonra Amerikan bilim adamları yerin 200 metre altında 450 yıl öncesine ait fiber optik hatlar bulduklarını, bunun Amerikan toplumunun, Ruslardan 450 yıl öncesinde dijital haberleşme sistemleri olduğunun göstergesi olduğunu söylediler. Bir hafta geçmeden Türk bilim adamları yerin 500 metre altına kadar kazdıklarını ve hiçbir şey bulamadıklarını, bunun ise atalarının 600 yıl öncesinde kablosuz (wireless) iletişim sistemini kullandıklarını gösterdiğini belirttiler. (Habertürk)