Tatlıses, asistanı Buket Çakıcı ile birlikte gece saat 00.30'da Beyaz TV'deki İbo Şov programının çıkışında saldırıya uğradı.

Tatlıses'in bulunduğu araca Kalaşnikof marka silahla düzenlendiği belirlenen saldırıda, Tatlıses başından yaralanırken, asistanı omzundan yara aldı.

4 mermi Tatlıses'in aracına isabet ederken, çevredeki binalarda da 4 mermi izi bulundu, olay yerinde 11 adet boş kovan ele geçirildi.

Özel Levent Hastanesi'ne kaldırılan ünlü sanatçı daha sonra Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi.

5 saat süren ameliyatın ardından sanatçı yoğun bakıma alındı.

Saldırganlar tespit edildi

Olayla ilgili basına bilgi veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Araç markası net olarak biliniyor. İçinde 2 kişiyi net olarak biliyoruz, aracı kullanan ve silahı kullanan" diye konuştu.

Mutlu, "11 el ateş ediliyor, 4'ü araca isabet ediyor. Araca isabet eden mermilerden 2 tanesinden biri Tatlıses'e, diğeri asistanına isabet ediyor. 2 mermi de araçtan ayrılıyor. Kullanılan toplam mermi adedi 11'dir" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Tatlıses'in tehdit alıp almadığına" yönelik olarak da, "Bize, emniyete bir tehdit aldığı, kendisinin tehdide maruz kaldığı yönünde intikal ettirilmiş herhangi bir bilgi yok. Bize bir tehdit aldığı ve bizim de takip ettiğimiz bir husus olmadığını ifade edeyim. Kendi özel korumaları var. Bizden herhangi bir koruma talebi de yok" diye konuştu.

Araç servise gönderildi

Silahlı saldırıda otomatik silahla 4 kurşunun isabet ettiği araç, kaportasında kalan kurşunun çıkarılması için servise gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki yerleşkesinde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, saldırı sırasında Tatlıses'in şoförü Hakan Çalışkan'ın kullandığı 34 AP 3843 plakalı lüks araçta detaylı inceleme yapıldı. Daha sonra araç, Trafik Vakfına ait bir çekici ile kaportasında kalan bir kurşunun çıkarılması için servisine gönderildi.



"Kalaşnikof terör olduğunu göstermez"

Vali Mutlu, saldırıda Kalaşnikof marka silah kullanılmasının "terör saldırısı" algısına sebebiyet verebileceğini belirterek, "Sırf silahın mahiyetinden dolayı 'şu yapmıştır, şunları yapmıştır' dememiz söz konusu olamaz. Çünkü uzun namlulu silah dediğimiz, özellikle Kalaşnikof farklı olaylarda da adi olaylarda da kullanılabilen türde bir silahtır" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "saldırganların Kuzey Irak'tan geldiklerinin söylendiğini" hatırlatması üzerine de Mutlu, böyle bir şeyi söyleyebilmek için öncelikle failleri belirlemeleri gerektiğini ancak ondan sonra bunu söyleyebileceklerini ifade etti.


"Dua edin" çağrısı
İbrahim Tatlıses'in silahlı saldırıya uğraması memleketi Şanlıurfa'da şok etkisi yarattı. Tatlıses'in vurulduğu haberinin alınmasının ardından yakınları İstanbul'a akın ederken, belediye hoparlörlerinden ünlü sanatçı için dua edilmesi anonsları yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba saldırganlar için "Elleri kırılsın" dedi.




Tatlıses felç kalabilir!

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, Tatlıses'in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

Tatlıses'in beyin zarında ve beyninin içinde yaralanmadan dolayı kanama meydana geldiğini belirten Çuhadaroğlu, ilk önce bu kanamayı durdurduklarını, daha sonra da bir bütün halinde operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurşunun, Tatlıses'in başına arkadan girip önden çıktığını ve sağ kafa kemiğinde kırık oluşturduğunu kaydeden Çuhadaroğlu, sanatçının vücudunun bir bölümünün felç kalabileceğini belirtti.

Çuhadaroğlu, sanatçının son durumunun değerlendirilmesi için ilerleyen zamanda tomografisinin çekileceğini ifade ederek, şu anda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Tatlıses'in 24 saat süreyle uyutulacağını, durumunun bu şekilde değerlendirileceğini söyleyen Çuhadaroğlu, Tatlıses'in burun bölgesinde de kurşun izleri olduğunu kaydetti.

Tatlıses ile aynı araçta bulunan basın danışmanı Buket Çakıcı'nın da ameliyat edildiğini belirten Çuhadaroğlu, Çakıcı'nın sağlık durumunun Tatlıses'e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi.

Kurşunun, Çakıcı'nın boğazından girdiğini belirten Çuhadaroğlu, yüz kısmında da yaraların olduğunu anlattı.

Tatlıses ve Çakıcı'ya plastik cerrahi müdahale yapıldığını ifade eden Çuhadaroğlu, ikisinin de sağlık durumlarının izlendiğini sözlerine ekledi.


Erdoğan Tatlıses ile ilgili bilgi aldı

Başbakan Erdoğan da, İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Erdoğan'ın, Tatlıses'in sağlığına kavuşturulması için gerekenin yapılması talimatı verdiği kaydedildi.

İbrahim Tatlıses'ten İdo adlı oğlu bulunan Derya Tuna da, "Başbakan hastaneyi 4 kez aradı, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Başbakan'dan Allah razı olsun, sürekli ilgileniyor, durumunu arayıp soruyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Tatlıses'in vurulmasını "Çok üzücü" diye niteledi ve Tatlıses'in sağlık durumunu yakından takip ettiğini belirtti.



Sevenleri hastaneye koştu


Sanatçının yakınları ve dostları da hastaneye akın etti.

Polis, siyah bir araç içinden ateş ederek olay yerinden kaçan saldırganları yakalama çalışması başlattı.

Çevredeki binaların güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Tatlıses'in programının son bölümünün görüntüleri incelemeye alındı.

Olayda terör veya suç örgütü emaresine rastlanmadığı, bu nedenle soruşturmanın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.





(CNNTURK.COM - AA)