Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Burak Altıok (27), iki kez yakalandığı lösemi hastalığını yenerek doktor oldu.

PAÜ Tıp Fakültesi'ni 2005 yılında kazanan Burak Altıok, 5 yıl sonra lösemi hastalığına yakalandığını öğrendi. Hayattan kopmayarak hastalıkla baş etmeye çalışanı Altıok, yaklaşık 70 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yürüme güçlüğü çektiği için tekerlekli sandalyeyle hayatını sürdürmeye başladı.

EĞİTİMİNİ YARIDA BIRAKTI İKİNCİ KEZ YENDİ


Kemoterapi tedavisi sonrasında sağlığına kavuşan Altınok'un, bir süre sonra hastalığı nüksetti. Bu nedenle eğitimi yarıda bırakan ancak doktorluk idealinden vazgeçmeyen Altınok, hastalığı ikinci kez yenerek tıp fakültesini bitirdi.

PAÜ Tıp Fakültesinden mezun olan 85 öğrenci arasında yer alan Altıok, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine tekerlekli sandalyesiyle katılarak diplomasını aldı. Hipokrat yemini ederek mesleğe ilk adımını atan Altınok'u arkadaşları ve hocaları uzun süre alkışladı.

"HİÇ VAZGEÇMEDİM"

Burak Altıok, gazetecilere yaptığı açıklamada, zor günleri geride bıraktığını belirterek, "İdealim olan doktorluktan hiç vazgeçmedim. Şimdi mezun olmanın sevincini yaşıyorum. Cerrah olmak istiyordum ama bu halimle ümitli değilim. Fizik tedavi görüyorum, doktorlar tedaviyle yürüyebileceğimi söyledi. Lösemiyi yendikten sonra hayata tutunmak zorundaydım. İnşallah, gördüğüm fizik tedavinin ardından yürümeye de başlayacağım" diye konuştu. DHA