Bursa İkinci El Oto Galericileri Çarşısı (Oto-Koop) Başkanı Sebahattin Seyit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci el araç satışlarında tescil işlemlerinin noterler tarafından yapılmasına ilişkin uygulamanın 1 Mayıs'ta başladığını anımsatarak, yeni uygulamanın hem satan hem de alan için büyük kolaylık getirdiğini söyledi.

Seyit, zaman ve gider açısından da kolaylık ve tasarruf sağlayan uygulamanın, bugün için noterler ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki veri alış-verişinde yaşanan sistem uyuşmazlığı yüzünden büyük zaman kayıplarına yol açtığını vurguladı.

Devir işlemi yaptırmak isteyen vatandaşların, noterlerde uzun süre beklemek zorunda kaldıklarına dikkati çeken Seyit, ''Sistemdeki sorun, vatandaşın noterlerde uzun süre beklemesine yol açıyor. Bu yüzden alım satım işlemini erteleyenler var. Sistemdeki ağırlık, bahar hareketliliğini de yavaşlattı'' dedi.

-''PERT'' ARAÇLARA DİKKAT-

Seyit, sigorta şirketlerinin pert araçları yaptırdıktan sonra tekrar piyasaya sürdüğünü iddia ederek, bu araçların bir şekilde ikinci el piyasasında döndüğünü belirtti.

İkinci el oto galericilerinin bir şekilde edindikleri bu araçları satmakta zorlandıklarına işaret eden Seyit, ''Sigorta şirketleri satıyor ama bu araçlara bir daha sigorta yapmıyor. Banka da kredi vermediği için galericiler satamıyor'' dedi.



Zaman